۸۸۰۷ جلسه ویدئوکنفرانسی پزشکی قانونی برای کاهش اطاله دادرسی
سیاسی: به گزارش سیاسی، برگزاری ویدیو کنفرانسی کمیسیون های پزشکی قانونی ابتکاری بود که همزمان با همه گیری ویروس کرونا در سازمان پزشکی قانونی اجرایی شد و تابحال ادامه پیدا کرده است.
به گزارش سیاسی به نقل از مهر، اطاله دادرسی، بعنوان یکی از چالش های جدی نظام های قضایی، باعث اتلاف منابع، افزایش نارضایتی و تأخیر در تحقق عدالت می شود. دراین میان، ارزیابی های تخصصی پزشکی قانونی، که اغلب برای تعیین مواردی مانند سلب مسئولیت کیفری، تعیین درجه آسیب، صلاحیت محاکمه یا اهلیت ضروریست، خود می تواند به یکی از عوامل تأخیر در رسیدگی به پرونده ها تبدیل گردد. برگزاری جلسات کمیسیون های تخصصی به روش سنتی، مستلزم هماهنگی دشوار زمان حضور همزمان اعضای پراکنده جغرافیایی، صرف زمان و هزینه برای تردد، و محدودیت های ظرفیت فیزیکی بود. جلسات ویدئوکنفرانسی این سازمان، پاسخی نوین و مؤثر به این چالش ها است. این فناوری امکان تشکیل سریع تر جلسات را بدون محدودیت مکان فیزیکی فراهم می سازد.
کاهش اطاله دادرسی و حذف موانع جغرافیایی با برگزاری ویدئو کنفرانسی کمیسیون های پزشکی
کاهش چشم گیر زمان تردد و حذف موانع جغرافیایی، سبب تسریع در تشکیل جلسه و صدور نظریه می شود. از طرفی برگزاری جلسات تخصصی کمیسیون ها بشکل ویدئوکنفرانسی باعث می شود از نظر کارشناسان و متخصصان مجرب بدون محدودیت های فیزیکی بهره گرفت تا نظریه ای دقیق و مستدل برای تحقق عدالت صادر شود. بر اساس این گزارش؛ ارسال بموقع گزارش های پزشکی قانونی به مراجع قضایی است که زنجیره دادرسی را تسریع می بخشد. همچنین، دسترسی ساده تر به متخصصان برجسته از سراسر کشور، کیفیت و جامعیت بررسی ها را زیاد می کند. بنابراین، به کارگیری ویدئوکنفرانس در کمیسیون های سازمان پزشکی قانونی، نه تنها گامی حیاتی در کاهش اطاله های ناخواسته دادرسی، بلکه باعث ارتقاء کارآمدی و سرعت نظام عدالت در اتکا به شواهد معتبر پزشکی است.
راه اندازی سیستم ویدئو کنفرانس کمیسیون های سازمان پزشکی قانونی در بحران کرونا
سیستم ویدئو کنفرانس کمیسیون های سازمان پزشکی قانونی کشور در سال ۱۳۹۹ و در زمان همه گیری ویروس کرونا و اعمال محدودیت های سخت گیرانه سفر و برگزاری جلسات و تجمعات توسط سازمان پزشکی قانونی کشور افتتاح شد. هدف از تاسیس این سیستم تکریم ارباب رجوع و فراهم کردن شرایط مناسب جهت بررسی پرونده ها بدون احتیاج به سفر و ترددهای غیرضروری مردم بود تا به این واسطه بررسی پرونده ها به درازا نکشد و پاسخ دهی مناسبی به این پرونده ها صورت گیرد. اما با فروکش کردن همه گیری کرونا در کشور و رفع خیلی از محدودیت ها و ممنوعیت های وضع شده، به علت آثار مثبت این سیستم و ابراز رضایت مردم و کارشناسان از فراهم شدن این امکان این شیوه برگزاری جلسات به قوت خود باقی ماند تا در مواردی که احتیاج به معاینه حضوری فرد نباشد بتوان جلسات را بشکل ویدئو کنفرانسی برگزار کرد.
برگزاری بیشتر از هشت هزار جلسه کمیسیون بشکل ویدئو کنفرانس
بر مبنای آمارهای موجود از شروع این طرح تا آخر سال ۱۴۰۳ در کل کشور هشت هزار و ۸۰۷ جلسه کمیسیون بشکل ویدئو کنفرانسی برگزار شده که ضمن تکریم ارباب رجوع و تسریع در پاسخ دهی، از بسیاری ترددهای غیرضروری هم جلوگیری کرده است. راه اندازی این سیستم و فعال شدن آن در سرتاسر کشور از دو جنبه حائز اهمیت می باشد نخست آن که طرفین پرونده شاکی و مشتکی عنه در مواردی که امکان برگزاری جلسه بشکل ویدئو کنفرانسی فراهم باشد، احتیاجی به رجوع حضوری و سفر به استانهای مجاور و با استان تهران را ندارد چون که میتوان با حضور مجازی آنها جلسه را برگزار و نتیجه را اعلام نمود. علاوه بر این با فراهم شدن امکان برگزاری جلسات بشکل ویدئو کنفرانس مشکل کمبود کارشناس در بعضی رشته های تخصصی در برخی از استان ها هم بر طرف شده است، چونکه در صورتیکه در یک استان در یک رشته خاص با کمبود پزشک متخصص معتمد مواجه باشیم می توانیم این کمبود را با حضور مجازی پزشکان متخصص از سایر استان ها در چارچوب جلسات ویدئو کنفرانسی برطرف کنیم؛ ابتکاری که در سازمان پزشکی قانونی اجرایی شده و موجبات جلب رضایت مردم و کارشناسان را فراهم نموده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب