سیاری خبر داد

حضور ناوگروه نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس

حضور ناوگروه نیروی دریایی ارتش در اقیانوس اطلس

به گزارش سیاسی معاون هماهنگ کننده ارتش اظهار داشت: ناوگروه نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوبندر مکران و ناوشکن بومی سهند توانست برای نخستین بار و بدون پهلوگیری در بنادر دیگر کشورها وارد اقیانوس اطلس شود و این حضور مقتدرانه دریایی حاکی از اقتدار و صلابت جمهوری اسلامی ایران است.



به گزارش سیاسی به نقل از ایسنا، امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش اظهار داشت: حضور در آب های بین المللی حق مسلم نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران می دانیم و این مسیر را با اقتدار ادامه می دهیم.

وی اضافه کرد: اکنون هفتاد و هفتمین ناوگروه نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن تمام ایرانی سهند و ناوبندر مکران برای اولین بار و بمنظور نشان دادن توانمندی های نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریانوردی در اقیانوس اطلس حضور دارد.

رئیس ستاد ارتش اشاره کرد: این ناوگروه در تاریخ ۲۰ اردیبهشت امسال از بندرعباس حرکت کرده و پس از طی مسیر طولانی و عبور از دماغه امید نیک و دور زدن آفریقا و با طی شش هزار مایل دریایی یعنی نزدیک به ۱۲ هزار کیلومتر بعد از سی روز دریانوردی اکنون در اقیانوس اطلس حضور دارد و مسیر خودرا برای اجرای طولانی ترین ماموریت دریایی به سمت اقیانوس اطلس شمالی ادامه می دهد.

دریادار سیاری با تاکید بر این که حضور ناوگروه های نیروی دریایی ارتش در آبهای آزاد مطابق مقررات بین المللی دریایی انجام می شود، اضافه کرد: ناوبندر مکران که بعنوان یک پایگاه دریایی متحرک در نیروی دریایی ارتش شمرده می شود توانسته است به همراه ناوشکن بومی سهند برای نخستین بار و بدون پهلوگیری در بنادر دیگر کشورها وارد اقیانوس اطلس شود و این حضور مقتدرانه حاکی از توانمندی دریایی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.

معاون هماهنگ کننده ارتش اظهار داشت: علت اینکه این دریانوردی طولانی مدت در این مقطع زمانی که شرایط جوی اقیانوس اطلس شمالی و جنوبی نامساعد است صورت می گیرد، در امتداد ارتقای توان دریانوردی و اثبات قدرت ماندگاری طولانی مدت در دریاهای نامساعد است.

وی اشاره کرد: زمانی که اعلام کردیم می خواهیم به اقیانوس اطلس برویم برخی کشورها همچون استکبار جهانی اعلام کردند، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران توان انجام چنین کاری را ندارد، اما در عمل دیدند که این کار را با اقتدار انجام دادیم.

دریادار سیاری همین طور اظهار نمود: ماموریت نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران دفاع از مرزهای آبی و صیانت از منابع و منافع جمهوری اسلامی ایران در دریاهاست که تا حالا نیروی دریایی ارتش ماموریتش را با موفقیت انجام داده است.

وی اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس بیش از ۱۰ هزار کشتی تجاری و نفتکش توسط نیروی دریایی ارتش در راه جزیره خارک و بندر امام خمینی با موفقیت اسکورت شدند به شکلی که خللی در اقتصاد کشور به وجود نیامد.

معاون هماهنگ کننده ارتش با اعلان اینکه از سال ۱۳۸۷ که فرمانده معظم کل قوا لقب راهبردی به نیروی دریایی ارتش اطلاق کردند سه ماموریت ویژه در دستور کار نیروی دریایی ارتش قرار گرفت اضافه کرد: حضور در آب های آزاد، توسعه دیپلماسی دریایی و نیز حضور در خلیج عدن بمنظور تامین امنیت خطوط مواصلاتی کشور در مقابل تروریسم دریایی همچون این ماموریت ها شمرده می شود.

دریادار سیاری افزود: نیروی دریایی راهبردی ارتش در همین راستا تا حالا با اعزام ۷۶ ناوگروه به آب های آزاد و بین المللی حدود ۴ هزار و ۷۰۰ کشتی تجاری و نفتکش را به سلامت از مناطق خطر عبور داده و اسکورت کرده که این همراهی در امنیت اقتصاد دریایی بسیار موثر بوده است.

وی اظهار داشت: در بحث حضور در آب های آزاد و دریاهای دیگر و نیز توسعه دیپلماسی دریایی هم نیروی دریایی ارتش با عبور از جنوب هند، سریلانکا و اقیانوس آرام در آب های شرق جهان حضور یافته است.
معاون هماهنگ کننده ارتش اظهار داشت: قبل از این و در سالهای قبل، حرکت به سمت غرب جهان نیز با عبور از خلیج عدن، باب المندب، دریای سرخ، دریای مدیترانه و تنگه جبل الطارق صورت گرفته است.




1400/03/20
13:06:00
5.0 / 5
1105
تگهای خبر: ارتش , ایران , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
سیاسی بین الملل