امیرعبداللهیان:
همدستی قدرت های جهانی بیشترین نقش را در جسارت رژیم بعث در بکارگیری سلاح شیمیایی ضد سردشت داشت
به گزارش سیاسی حسین امیرعبداللیهان در پیامی به مناسبت گرامیداشت سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت و روز ملی مبارزه با سلاح های شیمیایی و بیولوژیک، تصریح کرد: سکوت و همدستی قدرتهای جهانی و آنها که خویش را جامعه بین المللی می خوانند، بدون شک بیشترین نقش را در جسارت وقیحانه رژیم بعث در بکارگیری سلاح شیمیایی ضد مردم شهر سردشت بعنوان نخستین شهر مسکونی مورد تجاوز شیمیایی ایفا کرد.
به گزارش سیاسی به نقل از ایسنا، متن پیام حسین امیرعبداللیهان وزیر امور خارجه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سی و پنج سال از بمباران شیمیایی دهشتناک شهر سردشت بدست رژیم خون ریز بعثی، سپری شد. باآنکه در طول هشت سال جنگ تحمیلی بیشتر از سیصد بار از سلاح و بمب های شیمیایی ضد نظامیان و غیرنظامیان ایرانی در کلیه استانهای نوار مرزی غرب ایران استفاده شد، اما حمله شیمیایی تیرماه 1366 به چهار نقطه شهر سردشت و برخی روستاهای اطراف آن شهر، غم انگیز ترین وجه از جنایات رژیم صدام و شرکای غربی اش را به تصویر کشید.
بدین مناسبت و نامگذاری آن بعنوان "روز ملی مبارزه با سلاح های شیمیایی و بیولوژیک"، یاد و خاطره شهدای والا مقام و جانبازان معزز شیمیایی را گرامی می دارم و برای بازماندگان و خانواده آن عزیزان از خداوند متعال صبر و شکیبایی مسالت می نمایم.
برای نخستین بار در تاریخ بشر، نظامیان و شهروندان غیرنظامی ایرانی در معرض کاربرد وسیع عوامل شیمیایی همچون خردل و اعصاب قرار گرفتند. دانش فنی مورد نیاز تولید سلاح شیمیایی، مواد شیمیایی اولیه، تجهیزات تولید سلاح شیمیایی و کمک های مالی از سال ها قبل با چراغ سبز برخی دول غربی از جانب برخی شرکتها و اتباع کشورهای غربی بخصوص آمریکا، انگلیس و آلمان در اختیار رژیم صدام قرار گرفته بود.
سکوت و همدستی قدرتهای جهانی و آنها که خویش را جامعه بین المللی می خوانند، بدون شک بیشترین نقش را در جسارت وقیحانه رژیم بعث در بکارگیری سلاح شیمیایی ضد مردم شهر سردشت بعنوان نخستین شهر مسکونی مورد تجاوز شیمیایی ایفا کرد.
کاربرد وسیع سلاح شیمیایی ضد ایران در دوران جنگ تحمیلی یکی از عوامل کلیدی در سطح بین المللی جهت تدوین و انعقاد کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی و هم تقویت هنجار ممنوعیت کامل سلاح های شیمیایی محسوب می شود. جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین قربانی سلاح شیمیایی در دوران معاصر، کاربرد این سلاح های غیر انسانی را در هر زمان، توسط هر کس و تحت هر شرایطی، محکوم می نماید.
ایران تجارب بی نظیر و ارزشمند ای در حوزه پزشکی و درمان مجروحان شیمیایی دارد و همواره آمادگی دارد تجربیات خویش را با جامعه جهانی به اشتراک بگذارد. با اغتنام فرصت مایلم از جامعه پزشکی کشورمان که در طول سال های جنگ تحمیلی و بعد از آن و هم در روزهای همه گیری ویروس کرونا با روحیه جهادی و ایثار، منشاء خدمات ارزشمند و گرانبهایی در درمان مصدومین شیمیایی بوده و هستند، صمیمانه تقدیر و تشکر نمایم.
دولت جمهوری اسلامی ایران سیاست فعالانه ای را در مجامع حقوقی و بین المللی جهت پیگیری و احقاق حقوق معنوی و مادی شهدا و جانبازان عزیز شیمیایی دنبال کرده است. پیشنهاد تاسیس شبکه بین المللی کمک و پشتیبانی از قربانیان سلاح های شیمیایی، ایجاد صندوق کمک به مصدومان شیمیایی و پشتیبانی از اقامه دعوی ضد شرکت ها و اتباع خارجی همچون اقدامات بعمل آمده می باشند. بدیهی است که این اقدامات مستلزم پیگیری تا حصول به نتیجه می باشد.
در طول چهار دهه اخیر، تلاشهای بین المللی برای تسکین آلام جسمی و روحی جانبازان معزز شیمیایی با موانعی همچون موارد زیر روبرو بوده است:
نبود اراده سیاسی لازم از جانب برخی دولتها و وجود نقائص نظام کنونی حقوقی و کیفری بین المللی جهت سپردن عاملان و مباشران حملات شیمیایی به دست عدالت، که باعث دشواری پیگیری مسیر حقوقی گردیده است؛
تحریم های قهری یکجانبه آمریکا، تهیه و تأمین دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز جانبازان شیمیایی را به شدت دشوار نموده است. در صورتیکه جانبازان شیمیایی جزو گروههای صدمه پذیر در مقابل ویروس کوید-19 بوده اند، اعمال تحریم های قهری یکجانبه آمریکا و همراهی برخی کشورها و شرکتهای دارویی از آن، سبب تشدید صدمه پذیری آنها گردید. موقع را مغتنم شمرده و شهادت برخی از جانبازان شیمیایی در اثر ویروس کوید-19 را به ملت بزرگ ایران و خانواده معظم آنها تبریک و تسلیت عرض می نمایم.
عدم پیشبینی ایجاد یک سازوکار بشردوستانه اجبار آور و کارآمد جهت مساعدت به مجروحین شیمیایی در قالب کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی، یکی دیگر از مشکلات و موانع می باشد. انتظار می رود سازمان منع سلاح های شیمیایی و دول عضو، اتخاذ اقدامات ملموس همچون تقویت همکاریهای بین المللی و تعبیه سازوکارهای اجبار آور بشردوستانه برای مساعدت با مجروحین شیمیایی را بعنوان مأموریت های اصلی این سازمان دنبال نماید.
فقدان توجهات شایسته بین المللی به شهر سردشت بعنوان نخستین شهر مسکونی که مورد بمباران شیمیایی قرار گرفت، باعث یاس و ناامیدی مردم دلاور و مظلوم سردشت از جامعه جهانی و افکار عمومی شد. انتظار می رود وضعیت بین المللی شهر سردشت به شکلی همانند شهرهای هیروشیما و ناگازاکی که بواسطه حملات هولناک سلاح اتمی به آن مشهور شدند، شناسایی و برجسته گردد.
باوجود مشکلات، موانع و بی مهری های فوق، وزارت امور خارجه در قالب وظایف ذاتی خود جهت صیانت از حقوق و منافع اتباع دولت جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین المللی و هم وفق مصوبات مجلس محترم شورای اسلامی بخصوص «قانون اجبار دولت به پیگیری حقوق جانبازان و قربانیان جنگ شیمیایی ضد جمهوری اسلامی ایران» و «قانون شناسایی و پشتیبانی از مصدومان شیمیایی»، از هیچ تلاشی جهت احقاق حقوق شهدا و جانبازان شیمیایی از مجاری ذیربط حقوقی و بین المللی، فروگذار نکرده و نخواهد کرد.
جهان، بدون شک صبر و بردباری را از ایمان و تعهد راسخ جانبازان گرانقدر شیمیایی هشت سال دفاع مقدس الهام می گیرد و صلح و امنیت برآمده از ممنوعیت کاربرد سلاح های ضدبشری را وامدار ایمان و شکیبایی این عزیزان می داند.
در پایان، از خداون منان برای شهدای عزیز شیمیایی علو درجات و برای جانبازان عزیز شیمیایی سلامتی و طول عمر مسالت دارم. همینطور برای خانواده ها و بازماندگان شهدا و جانبازان شیمیایی صبر و اجر آرزو می کنم.
به امید تحقق عاجل عدالت و صلح واقعی و پایدار در سایه حکومت جهانی حضرت حجت (عج).
حسین امیرعبداللهیان - وزیر امور خارجه
08/ 04 / 1401
منبع: 30r30.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب