استقبال نشریه سپاه از ثبت نام حسن روحانی در انتخابات خبرگان، اما بشرط ها و شروط ها

استقبال نشریه سپاه از ثبت نام حسن روحانی در انتخابات خبرگان، اما بشرط ها و شروط ها

سیاسی: به گزارش سیاسی، اعتماد نوشت: «صبح صادق» در آخرین شماره خود به تاریخ دوشنبه ششم آذر ماه، در یادداشتی با عنوان «تکاپوهای سیاسی» به ثبت نام روحانی و بیانیه او واکنش نشان داده است.



در این یادداشت نه تنها حرفی از احتمال ردصلاحیت حسن روحانی که اینروزها تندروها به زبان می آورند، نیامده، بلکه از حضور حسن روحانی در انتخابات خبرگان استقبال شده و حضور او و ابراهیم رییسی را باعث رونق در انتخابات دانسته است. از طرفی اما در این یادداشت تلاش شده تمام عوامل کاهش مشارکت در دو انتخابات ریاست جمهوری 1400 و مجلس 1398، بر گردن دولت و مجلس وقت انداخته شود؛ بدون توجه به سایر عواملی که مهم تر و موثرتر از مطالب مطرح شده بود.

مجلس خبرگان، مجلسی برای «تدبیر» در جایگاه رهبری

نویسنده، مجلس خبرگان را مجلسی خوانده که «اعضای آن نماینده مردم خواهند شد تا در مهم ترین امر حکومت که جایگاه رهبری باشد، تدبیر کنند؛ البته در قالب وظایف و اختیاراتی که قانون اساسی به ایشان واگذار کرده است.» البته که نویسنده جنس «تدبیر» اعضای خبرگان را برای «جایگاه رهبری» مشخص نکرده است، اما احیانا منظور باید وظایف خبرگان در قانون اساسی باشد؛ طبق اصل 111 قانون اساسی «هرگاه رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود یا فاقد یکی از شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم گردد یا معلوم شود از آغاز فاقد برخی از شرایط بوده است، از مقام خود برکنار خواهد شد. تشخیص این امر به عهده خبرگان مذکور در اصل یکصد و هشتم می‏ باشد. در صورت فوت یا کناره‏ گیری یا عزل رهبر، خبرگان مکلفند در اسرع وقت نسبت به تعیین و معرفی رهبر جدید اقدام نمایند. تا هنگام معرفی رهبر، شورایی مرکب از رئیس جمهور، رئیس قوه قضاییه و یکی از فقهای شورای نگهبان به انتخاب مجمع تشخیص مصلحت نظام، همه وظایف رهبری را موقتاً به عهده می گیرد و درصورتیکه در این زمان یکی از آنان به هر علت نتواند انجام وظیفه نماید، فرد دیگری به انتخاب مجمع، با حفظ اکثریت فقها در شورا، به جای وی منصوب می گردد. این شورا در مورد وظایف بندهای (۱) و (۳) و (۵) و (۱۰) و قسمت‏های (د) و (ه‍‏) و (و) بند (۶) اصل یکصد و دهم، بعد از تصویب سه‏ چهارم اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام اقدام می کند. هرگاه رهبر بر اثر بیماری یا حادثه دیگری بطور موقت از انجام وظایف رهبری ناتوان شود، در این زمان شورای مذکور در این اصل وظایف او را عهده ‏دار خواهد بود.»



حضور روحانی و رییسی عاملی برای رونق انتخابات

در ادامه نویسنده، حضور «چهره های سیاسی شناخته شده همچون رئیس جمهور کنونی و پیشین» را عاملی «برای رونق انتخابات» توصیف کرده است.

در این بخش نگارنده وارد اصل ماجرا شده و به واکنش ها در رابطه با ثبت نام روحانی اشاره کرده است: «برخی به استقبال حضور روحانی رفته و حضور او را اقدامی مثبت برای رونق انتخابات دانستند. برخی دیگر حضور وی را نقد کرده و از دستگاه نظارتی خواستند تا صلاحیت او را در انتخابات تایید نکند.» بخشی از سخنان روحانی در دیدار با وزیران و معاونانش در دولت های یازدهم و دوازدهم نقل شده که گفته: «من بر اساس تکلیف و وظیفه در انتخاباتِ خبرگان ثبت نام کردم. شخصا معتقدم نباید انقلاب و نظام را رها نماییم. هیچ راهی هم جز صندوق رای نداریم. من بعنوان کسی که از پشت پرده ها خبر دارم، می دانم با خیابان مشکل ما حل نمی شود؛ قهر و خانه نشینی هم مسئله را حل نمی نماید. تنها راه اینست که به صحنه بیاییم و مشارکت نماییم.» به زعم نویسنده آن بخش از سخنان روحانی که گفته: «ما که در یک انتخابات امکان شرکت داریم، از ترس این که صلاحیت ما را رد کنند یا مردم پای صندوق نروند و رای ندهند برویم خانه بنشینیم، آیا درست است؟ این کار چه خاصیتی دارد؟» در نقد جریانی است که «خط تحریم انتخابات را در پیش گرفته است.» در ادامه «دعوت روحانی به مشارکت و این گونه قهر و خیابان راهکار حل مشکلات نیست»، «اقدام مثبتی» توصیف شده که به نظر نویسنده «باید آنرا به فال نیک گرفت».

نشریه سپاه پاسداران در این بخش از یادداشت، نوشته که «باید از روحانی خواست» تا آن «بخش از هواداران جریان خویش را که بر آتش رادیکالیسم دمیده و اغتشاش و بلوا را دنبال می کنند، سر عقل آورد». بامداد صادق در ادامه «تداوم» آن چه سطور قبل ذکر کرده را «نه ممکن و نه مطلوب» دانسته که «جز خسارات برای این سرزمین نخواهد داشت». نویسنده نشریه سپاه پاسداران از حسن روحانی خواسته تا اگر آن طیف مدنظرش «قابل هدایت» نیستند، از آنان «اعلام برائت» کند.

روحانی خواسته تخطئه کند

اما بخش بعدی سخنان روحانی به مذاق نشریه سپاه پاسداران خوش نیامده و از نظر نویسنده، رئیس جمهوری پیشین، خویش را «در تراز بازیگری جناحی تقلیل» داده است. نویسنده نیت روحانی از این سخنان را «تخطئه» رقیب سیاسی خود خوانده است؛ آنجاییکه روحانی می گوید: «... رسیدیم به سال 1398 و ۱۴۰۰ که دیدیم، کاری کردند که شرکت کننده خیلی کم شد. ظاهرا پس از ۹۸ فکر کردند که آب از سرشان گذشته و مهم نیست شرکت کننده کم باشد یا زیاد. کار خودشان را شدیدتر در ۱۴۰۰ انجام دادند. هدف آنها اینست که اصلاح طلبان و اعتدالیون قهر کنند و همه کنار بروند و انتخابات را حتی با شرکت ۳۰ درصد هم که شده، برگزار کنند.»

نویسنده بامداد صادق در ادامه در رابطه با علت کاهش چشم گیر مشارکت در دو انتخابات مجلس 1398 و ریاست جمهوری 1400 ادعاهایی مطرح کرده است. بنا بر نوشته نشریه سپاه پاسداران «مهم ترین عامل قهر مردم با صندوق رای در سال 1398، سیاست های ناصوابی بود که بعد از شش سال حاکمیت دولت اعتدال آثار سوء خویش را بر معیشت و اقتصاد کشور گذاشته بود و ناکارآمدی دولت، نارضایتی اجتماعی را روز افزون کرده بود.» بامداد صادق در ادامه آورده که «در آبان ماه همان سال (1398) بود که در ماجرای افزایش بی تدبیرانه قیمت بنزین، اغتشاشات شکل گرفت و صحنه خیابان دستخوش ناآرامی شد!»

شاید تریبون یادداشت در یک نشریه متعلق به نهادی نظامی که طبق وصیت بنیانگذار انقلاب نباید وارد رقابت های سیاسی و جناحی شود، برای گفتن آن چه می خواهد بگوید و آن چه نمی خواهد گفته شود، فضای مناسبی نباشد

تعیین شرط برای روحانی

اما فراز پایانی یادداشت، اعلام شرط برای حسن روحانی است: «آقای روحانی برای آنکه بتواند در ایجاد انگیزه برای مشارکت مردم در انتخابات نقش آفرین باشد، اولا باید نقدهای وارده به دولت هشت ساله خویش را پذیرا باشد، ثانیا باید تلاش کند تا با افراطیون تحریمی که جامعه را به سمت کاهش مشارکت دعوت می کنند، مرزبندی خویش را اعلام عمومی کند.»

در این یادداشت دو بار برای حسن روحانی شرط گذاشته شده است؛ شروطی که هر دو بار آن، بر مرزبندی و اعلام برائت حسن روحانی از جریانات نزدیک به او تاکید گردیده است. در حالی که مردم عملکرد دولت سیزدهم و مجلس یازدهم را بر سر سفره های خود مشاهده می کنند، به نظر نمی رسد این گونه ابراز نظرها تاثیری بر تصمیم گیری افکار عمومی و جامعه داشته باشد.



23302


1402/09/08
09:20:31
5.0 / 5
266
تگهای خبر: جامعه , دولت , سفر , شورا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سیاسی بین الملل