جبهه پایداری، رئیسی را با خود همراه کرده تا نامزدهای مورد علاقه اش را وارد مجلس دوازدهم کند؟

جبهه پایداری، رئیسی را با خود همراه کرده تا نامزدهای مورد علاقه اش را وارد مجلس دوازدهم کند؟

سیاسی: به گزارش سیاسی، شرق نوشت: اصولگرایان برای حواس پرتی جامعه از لیست نهایی خود، تمرکز زیادی را بر روی لیست ثبت نام و پیش ثبت نام اصلاح طلبان قرار دادند تا کسی متوجه نشود، آیا «سرلیست اصلح جریان پایداری و شریان در انتخابات ثبت نام کرده یا نه؟».



قرائنی وجود دارد که نشان داده است جریان پایداری برای ایجاد یک اتحاد حول محور ابراهیم رئیسی، به سراغ فرد «اصلح» مدنظرخود رفته و او را برای ثبت نام در انتخابات مجاب کرده است. ازجمله این قرائن میتوان به اظهارات اخیر مرتضی آقاتهرانی اشاره نمود که گفته است: «در مبحث انتخابات مجلس، یکی از اقداماتی که جبهه پایداری انجام داده، دعوت از شخصیت ها، افراد کارآمد و نخبه جامعه برای ثبت نام بعنوان داوطلب نمایندگی مجلس است. خیلی از این افراد به دلایلی حاضر به پیش ثبت نام یا ثبت نام نهایی در انتخابات مجلس نبودند؛ اما اعضای جبهه پایداری در نشست هایی تلاش کردند آنها را برای حضور در انتخابات قانع کنند».

سؤال مشخص این است: آیا جلیلی همان فردی است که پایداری او را جهت شرکت در انتخابات راضی کرده و مقرر است سرلیست حامیان دولت در انتخابات باشد؟ چرا تابحال جلیلی حضورش در انتخابات را تکذیب یا تأیید نکرده است؟

از نظر پایداری داشتن «رأی بالا» ملاک و ارزش نیست. به این جمله دقت کنید: «راهبرد در یک کلمه انتخاب اصلح است، نه این که صرفاً به دنبال کسی برویم که رای آوری بیشتری داشته باشد؛ اما نمره او پایین باشد»؛ این جملاتی است که صادق محصولی خردادماه سال جاری در نشستی در دانشگاه علامه طباطبایی بر زبان آورد.

دبیرکل پایداری در صحبت های خود «مجددا تأکید» کرده که «آن کسی را که اصلح است، باید متقاعد نماییم تا به صحنه بیاید». ظاهرا مراحل راضی کردن «اصلح» برای حضور در انتخابات از همان زمان شروع شده و آن طور که آقاتهرانی می گوید، فرد اصلح حاضر به حضور در انتخابات شده است. این فرد اصلح کیست؟ آیا غیر از سعید جلیلی می تواند باشد؟ جلیلی تنها بازمانده انتخابات ۱۴۰۰ است که به دولت وارد نشده است. او چشم انداز رقابت در انتخابات سال ۱۴۰۴ را هم پیش روی خود نمی بیند؛ چونکه احیانا قصد ندارد با ابراهیم رئیسی که به نفع وی در انتخابات کناره گیری کرد، وارد رقابت شود. پس می ماند راضی کردن او برای ورود به انتخابات مجلس و شکل دادن یک لیست ذیل نام او.



نتیجه گرایی یا وظیفه گرایی؟

پایداری معتقد به «فایده گرایی» در سیاست ورزی نیست و این کار جریان شورای وحدت (شانا) به رهبری حدادعادل و قالیباف را سخت تر کرده است. آنها خویش را «تکلیف گرا» یا به عبارت روشن تر در فلسفه سیاسی «وظیفه گرا» می دانند. آنها معتقدند به تکلیف و وظیفه خود باید عمل کنند و اهمیتی ندارد که نتیجه چه باشد. باآنکه تیم قالیباف آنها را متهم به «وحدت شکنی» می کند؛ اما آنها به این برچسب ها اهمیتی نمی دهند. اوایل سال جاری بود که روزنامه «صبح نو» نزدیک به قالیباف با تیتر «وحدت با وحدت شکنان» به استقبال تأسیس تشکل «شریان» رفت. تشکلی که بخشی از پایداری ها و نزدیکان دولت ازجمله مهرداد بذرپاش و حمید رسایی در آن حضور دارند. این روزنامه در گزارش خود نوشته بود: «مسلم است تأسیس «شریان» را میتوان حرکتی در جهت تضعیف شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بعنوان نهاد ایجادکننده وحدت در سه انتخابات اخیر دانست. نگاهی که برخلاف موضوعات مطرح شده در نشست ۱۱ اسفند نه تنها باعث تقویت جریان انقلاب در مقطع فعلی و فعالیت سیاسی سازنده در تقابل با تهدیدهای بیرونی نخواهد شد؛ بلکه در جهت وحدت شکنی و ظهور اختلافات و تشتت آرا، بیشتر از هر چیز آینده فعالیت سیاسی شورای ائتلاف را زیر سؤال می برد. این که بذرپاش بعنوان فردی که در فرآیند شورای ائتلاف سهیم بوده، حالا با افرادی مانند رسایی که همواره مخالف این شورا بوده اند و فرآیند وحدت را زیر سؤال برده اند، همنشین شده، باید ادامه دلخوری او از لیست شورای شهر شورای ائتلاف دانست؟».

سرانجام اینکه: شورای ائتلاف اصولگرایان (شانا) نگاه شان به پایداری و شریان (حامیان نزدیک دولت) اینست که آنها «وحدت شکن» هستند. نگاه پایداری هم اینست که شورای ائتلاف بار دیگر به دنبال گذاشتن «کلاه وحدت» بر سر آنهاست. دراین میان «فرد اصلح» راضی شده است در انتخابات ثبت نام کند. کسی که مقرر است رهبری جریان حامی دولت را در مجلس دوازدهم برعهده بگیرد. آیا این فرد سعید جلیلی است؟ آیا جلیلی در انتخابات ثبت نام کرده است؟ سکوت او در این حوزه نشانه چه چیز می تواند باشد؟



21302


1402/08/01
08:17:49
5.0 / 5
348
تگهای خبر: جامعه , دولت , شورا , مجلس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
سیاسی بین الملل