ایرلند:
قصد ایران برای بازگشت به مذاکرات وین بسیار واضح است
وزیر امور خارجه ایرلند به دنبال دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه جلسه سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، تصریح کرد که ایران به وضوح تمایل دارد مذاکرات احیای توافق هسته ای در وین از سر گرفته شود.
به گزارش سیاسی به نقل از خبرگزاری رویترز، سایمون کاوِنی وزیر امور خارجه ایرلند روز چهارشنبه به دنبال دیدار با حسین امیر عبداللهیان همتای ایرانی اش در حاشیه جلسه سالانه مجمع عمومی سازمان ملل ادعا نمود که وزیر خارجه ایران «تمایلی بسیار واضح» برای بازگشت به مذاکرات هسته ای در وین نشان داده است.
کاونی بعد از این دیدار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این اتفاق امکان دارد تا چند هفته نیفتد، به این علت که دولت جدید ایران درحال نهایی سازی رویکردشان نسبت به این مذاکرات است. اما مطمئنا، او[امیر عبداللهیان] تمایل بسیار واضحی نسبت به بازگشت به این مذاکرات نشان داد.
ایرلند هم اکنون یک عضو شورای امنیت سازمان ملل و هماهنگ کننده فعالیتهای هیئت ۱۵ عضوی شورای امنیت درباره توافق هسته ای است.
این در حالی است که امیرعبداللهیان در دیدار با وزیر امور خارجه ایرلند با استقبال از بازگشایی قریب الوقوع سفارت ایرلند در تهران، رشد روابط میان دو کشور را خوب توصیف نموده اما بر ضرورت ارتقا این روابط تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان حضور ایرلند در شورای امنیت سازمان ملل را فرصتی مناسب برای بسط همکاری ها دانست و خواهان آن شد که همکاریهای دو کشور علاوه بر حوزه های کنونی شامل کشاورزی، انرژی های تجدیدپذیر و همکاریهای تجاری، به حوزه های دیگر هم توسعه یابد.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد که با توسل به راهکارهای خلاقانه، میتوان مشکلات در ارتباط با مبادلات بانکی و مالی را هم حل کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از این دیدار گفت دولت جدید ایران به بنیان مذاکرات وین پایبند است، اما حالا درحال مرور دقیق و با سرعت گفت وگوهای انجام گرفته است. امیرعبداللهیان با یادآوری و ابراز تأسف از نقض کامل تعهدات از جانب آمریکا و بی عملی اروپا، تاکید کرد که دستیابی به نتیجه ای منطقی مستلزم تغییر رویکرد آمریکا و اروپا است.
بر طبق این گزارش، اظهارات وزیر امور خارجه ایرلند به دنبال این مطرح می شود که قدرت های جهانی تا کنون شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هسته ای در وین را برگزار کرده اند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا درمحل مذاکرات برگزار شدند. البته ایران و آمریکا و ایران مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از راه نمایندگان دیگر کشورهای حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار می گرفتند.
برگزاری دور هفتم این مذاکرات تا بعد از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به تاخیر افتاد. زمان دقیق از سرگیری مذاکرات مشخص نمی باشد، اما ایران به تازگی گفته است که این مذاکرات می تواند ظرف چند هفته آتی از سر گرفته شود.
این مذاکرات در جهت بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا به پایبندی کامل به توافق هسته ای برگزار شده است که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد و ضمن بازگردانی تحریم های قبلی ضد ایران، تحریم های مختلف جدیدی را هم بر آن اعمال کرد. ایران با گذشت یک سال و نیم بعد از متحمل شدن این تحریم ها و تعلل کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در جهت پیداکردن راهکارهای عملی برای کاهش تأثیر تحریم ها و نرمال سازی روابط اقتصادی با ایران، در چند گام تعیین شده از تعهدات داوطلبانه اش در توافق هسته ای فاصله گرفت.
مذاکرات وین در این راستا پیش می رود که بتواند از راه اقداماتی هماهنگ شده، باعث بازگشت دوجانبه آمریکا و ایران به پایبندی کامل به توافق هسته ای شود.
منبع: سیاسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب