رییس ستاد كل نیروهای مسلح:

بخش های مختلف پدافند هوایی موظف به همكاری با قرارگاه مشترك هستند

بخش های مختلف پدافند هوایی موظف به همكاری با قرارگاه مشترك هستند

رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه بخش های مختلف پدافند هوایی نیروهای مسلح موظف به همکاری با قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) هستند، بر ضرورت ارتقای شبکه یکپارچه فرماندهی و کنترل و اجرای بازی جنگ و سناریوی های محتمل و تهدیدات نوین تاکید نمود.


به گزارش سیاسی به نقل از ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ارتش، سرلشکر پاسدار محمد باقری در آیین معارفه فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) که روز یکشنبه در ستاد این قرارگاه برگزار شد، اظهار داشت: در ابتدای مراسم از سرلشکر عبدالرحیم موسوی فرمانده پرارزش ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده این قرارگاه ارزشمند، تشکر و قدردانی می نماییم.
رییس ستادکل نیروهای مسلح اضافه کرد: سرلشکر موسوی در کنار تمام مسئولیت های سنگینی که در فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی بر عهده داشتند، حدود ۲ سال در این مجموعه ایفای نقش کردند و در این مسئولیت توانستند به خوبی تدابیر فرماندهی معظم کل قوا را در قرارگاه پدافند هوایی عملی کنند.
باقری ضمن اشاره به نقش سرلشکر موسوی در تشکیل قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) اظهار نمود: ایشان توانستند ضمن تفکیک نیروی پدافند هوایی ارتش، با تلاش و پیگیری شبانه روزی، مجموعه فرماندهی و کنترل را در قرارگاه ساماندهی کنند و یک قرارگاه آماده را برای فرماندهی جدید ساماندهی کنند.
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: امیر رحیم زاده برادر ارزشمندی که از آغاز خدمت طولانی خود در صحنه پدافند کار را از سطوح مختلف شروع کرده و در جایگاه های گوناگون، کارآمدی، خلوص و توانمندی های خویش را به معرض نمایش گذاشته است.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه امیر رحیم زاده امروز با حکم فرماندهی معظم کل قوا کار خویش را در سمت جدید آغاز می کند، اضافه کرد: اعطای این حکم نشانه اعتماد و انتظار مسئولیت سنگین از این عزیز رزمنده است. انشاءالله که تمامی وعده های الهی ذکر شده در قرآن کریم و دعای خاندان دعای امام سجاد(ع) و دعای حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و دعا و مطالبات فرماندهی معظم کل قوا پشتیبان این قرارگاه و یکایک رزمندگان پدافند هوایی کشورمان خواهد بود.
باقری ضمن اشاره به اهمیت مسئولیت قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص)، تصریح کرد: مأموریت این قرارگاه برای سال ها است که در اولویت یکم نیروهای مسلح قرار دارد؛ اولویت اول به معنای تمرکز توان و پشتیبانی ها و البته سنگینی و خطیر بودن مسئولیت است.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: این قرارگاه بنابر تدبیر فرماندهی معظم کل قوا با ساختار کوچک و چابک اما با وحدت فرماندهی کامل عملیاتی شکل گرفته است؛ تا با در اختیار گرفتن نیروی پدافند هوایی ارتش، فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوا فضای سپاه و سایر بخش های پدافندی کشور، فرماندهی یکپارچه ایجاد نماید و از فضای کشور حراست کرده و آن را در مقابل تهدیدات دشمن نفوذ ناپذیر کند.
باقری ضمن اشاره به مأموریت قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا اظهار داشت: این قرارگاه در حوزه کشف، رهگیری، درگیری و انهدام، وظایف فوق العاده سنگین و پیچیده و در عین حال تجربه شده ای را برعهده دارند که انجام می دهند.
وی اضافه کرد: در عین حال که این اولویت یک مسئولیت خطیر و یک مطالبه است، می تواند یک فرصت بی نظیر هم برای مجموعه پدافند هوایی کشور باشد که باید از این فرصت برای ارتقای توان پدافند هوایی کشور بهره برداری صورت گیرد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: همانگونه که در این مأموریت، لحظه ای غفلت یا اشتباه قابل پذیرش نیست؛ در عین حال برای اجرای این مسئولیت سعی شده است تا تمامی روابط کاری سلسله مراتب فرماندهی کاملاً شفاف و بدون ابهام و موازی کاری و قطعی باشد.
باقری اظهار داشت: در طرح جامع موقت ابلاغی و همینطور در طرح جامع نهایی که به تصویب فرماندهی معظم کل قوا رسیده است این اصول اساسا به صورت کامل رعایت خواهد شد تا هیچ گونه ابهامی وجود نداشته باشد.
وی ضمن اشاره به مسئولیت سنگینی که بر عهده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا است، اظهار داشت: ستاد کل نیروهای مسلح، قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص)، وزارت دفاع، ستاد فرماندهی ارتش و سپاه پاسداران و همه مجموعه های نیروهای مسلح وظیفه دارند، با نگاه اولویت به این قرارگاه بنگرند و تمامی پشتیبانی ها را با حداکثر توان تأمین کرده و در اختیار این مجموعه قرار دهند. در برنامه ریزی، طرح ریزی ها و بودجه بندی ها و در تمامی مراحل و اقدامات باید این اولویت رعایت شود.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: دفاع نفوذ ناپذیر از آسمان کشور باید بگونه ای باشد که در کشور ایجاد اطمینان و بازدارندگی و در دشمن یاس و ناامیدی ایجاد نماید.
باقری ضمن اشاره به انتظارات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا باید دفاع یکپارچه، خلل ناپذیر و بدون هرگونه شبهه و موازی کاری و ابهام را ایجاد نماید.
رییس ستادکل نیروهای مسلح اظهار داشت: قرارگاه مسئولیت دارد که شبکه یکپارچه فرماندهی و کنترل را به روز و بهتر از قبل ساماندهی کند و شبکه های کارآمد را با خط فرمان کوتاه و پاسخگویی به لحظه ارتقا دهد.
وی بیان داشت: امروز مجموعه های اطلاعاتی ارزشمندی در ارتش و سپاه وجود دارد که قرارگاه مسئولیت ساماندهی، هم افزایی و بهره مندی مناسب و کامل و بموقع را از این مجموعه ها دارد؛ این مجموعه ها احتیاج به برنامه ریزی دارد و باید حداکثر پشتیبانی و همکاری را در این رابطه با قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا داشته باشند.
باقری با تکیه بر اهمیت بازی جنگ و پرداختن به سناریوهای محتمل و راه هایی که امکان دارد دشمن از آن سمت و سو وارد شود، اظهار داشت: قرارگاه باید در این عرصه تدابیر لازم را اتخاذ کند؛ همینطور در حوزه باز آمایش و ساماندهی مجموعه های راداری و جنگ الکترونیک هم باید تلاش لازم صورت گیرد.
وی ضمن اشاره به اینکه به روز بودن فناوری ها فوق العاده اهمیت دارد و اساسا باید در حوزه مقابله با تهدیدات از سامانه های جدید استفاده کرد، اضافه کرد: مسلما سامانه های قدیمی پاسخگوی تهدیدات نوین نیستند؛ بنابراین باید قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) با مطالبه پژوهشگران نیروهای مسلح، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و شرکتهای دانش بنیان، خلأ و نقاط ضعف را پر کند.
رییس ستادکل نیروهای مسلح با تکیه بر لزوم توجه به حوزه های علوم جدید که در پدافند هوایی فوق العاده اثرگذار می باشد، اضافه کرد: باید در حوزه جنگ الکترونیک با معانی و مفاهیم جدید آن، حوزه سایبر و سایبری الکترونیک، حوزه لیزر و کوانتوم و سایر حوزه هایی که کم کم در حوزه دفاع هوایی ورود می کند، تلاش نماییم و اطلاعات به روز داشته باشیم و در لبه های فناوری از این علوم جدید استفاده نماییم.
وی اضافه کرد: این قرارگاه یک قرارگاه مشترک و به عبارتی فراسازمانی است هر چند که تحت امر سلسله مراتب ارتش است، اما مانند ستاد کل و وزارت دفاع یک قرارگاه چند سازمانی و چند نیروی است و این ایجاب می کند که هم افزایی و روحیه برادری و اخوت و وحدت و همکاری در اوج خود در این قرارگاه وجود داشته باشد و همه نیروها و سازمان ها بایستی در روابطی که تعریف شده است از این قرارگاه تبعیت کنند و حداکثر همکاری را با آن داشته باشند.
باقری اظهار داشت: قرارگاه هم بایستی با رعایت همه ملاحظات در ارتباط با هر نیرو و سازمان، حداکثر استفاده از توان سازمان ها را داشته باشد و در درون قرارگاه هم ارتشی و سپاهی صرفا تفاوت شان در تفاوت رنگ لباس است وگرنه از جهت همکاری برادری و هم افزایی در کار، هیچ گونه تفاوتی با یکدیگر ندارند و نباید داشته باشند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: استفاده از سامانه های جدید و به مرور کنارگذاشتن سامانه های قدیمی باید مورد توجه باشند، سامانه های قدیمی امکان دارد صرفا سبب دست و پا گیر شدن مجموعه های عملیاتی ما باشد که باید این مسیر با سرعت عبور کرد.
باقری بیان داشت: تهدیدات و روش های نبرد دائماً در حال تغییر است و این قرارگاه مسئولیت تحقیق و درک روش های کارآمد و نوین برای دفاع مطمئن و غیر قابل نفوذ از فضای کشور را برعهده دارد.
وی با اشاره به اینکه یادگیری علوم نظری در جای خود کار ارزشمندی است، تصریح کرد: باید در حوزه مهارت افزایی نیروها کار کرد که می تواند کارآمدی را در صحنه های ماموریتی ارتقا دهد و البته در این راه تمرین های مکرر و رزمایش های واقعی و دوطرفه اساسی باید به صورت مستمر و دائمی مورد توجه و اقدام قرارگاه قرار گیرد و همینطور بحث آموزش هم باید مورد مطالبه قرارگاه باشد.
باقری تصریح کرد: قرارگاه باید دائماً در میدان باشد و نظارت دائمی بر امور داشته باشد؛ نیروی پدافند هوایی ارتش و فرماندهی پدافند نیروی هوافضای سپاه و پدافند نیروهای سطحی ما باید این نظارت را دائماً و به صورت ملموس در کنار خود احساس کنند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح بیان داشت: قرارگاه دائماً باید به روز و در صحنه باشد و مشکلات و نقاط ضعف و قوت را به خوبی درک و کشف کنند و در جهت رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت دائماً مطالبه گری داشته باشد که این مطالبه گری با حضور میدانی و اطلاع به روز از سامانه ها و سازمان های تحت امر تحقق می یابد.
سردار باقری اضافه کرد: مجموعه نیروهای مسلح همگی باید از مشورت ها و نظرات تخصصی قرارگاه بهره مند شوند و در این جهت قرار گاه باید این سازماندهی را انجام دهد و در نهایت بر بهره مندی مجموعه پدافند هوایی کشور از دو بازوی پرارزش عقیدتی سیاسی و حفاظت اطلاعات تاکید دارم.
وی اظهار داشت: امروز برای من و همه نیروهای مسلح، روز مبارک و ارزشمندی است و شاهد می باشیم آنچه که در معماری سامانه پدافند هوایی در نیروهای مسلح طراحی شده است؛ با تفکیک مناسب در بخش های اجرایی، فرماندهی و پشتیبانی، نشان دهنده روابط شفاف و کارآمدی است.



منبع:

1400/02/20
10:58:03
5.0 / 5
1372
تگهای خبر: آموزش , ارتش , ایران , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
سیاسی بین الملل