تقویت همكاریهای تهران- دهلی هدف سفر وزیر دفاع هند

تقویت همكاریهای تهران- دهلی هدف سفر وزیر دفاع هند

به گزارش سیاسی راجنات سینگ ویر دفاع هند كه نقش تعیین كننده ای در دولت ˮناردندرا مودیˮ دارد، بعد از آخر دیدار سه روزه از مسكو، روز گذشته در سفری اعلام نشده به ایران سفر كرد تا با امیر حاتمی وزیر دفاع ایران دیدار كند.


پایگاه اطلاع رسانی وزارت دفاع ایران روز گذشته (یکشنبه) گزارش کرد که راجنات سینگ بعد از سفر به مسکو و دیدار با مقام های دفاعی این کشور، به ایران سفر کرد و با سرتیپ امیر حاتمی دیدار و گفتگو کرد.
طبق گزارش وزارت دفاع ایران، موضوعات منطقه ای، دوجانبه و مسائل بین المللی در دیدار وزرای دفاع ایران و هند مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش سیاسی به نقل از ایرنا در دهلی نو، دفتر وزارت دفاع هند هم در بیانیه جداگانه ای در مورد دیدار وزرای دفاع ایران و هند نوشت: هر دو مقام هندی و ایرانی، روش های موجود برای پیشبرد همکاریهای دوجانبه را بررسی نموده و در مورد مسایل امنیتی منطقه ای همچون صلح و ثبات در افغانستان به تبادل نظر پرداختند.
در ادامه این بیانیه آمده است: دیدار وزرای دفاع هند و ایران در فضایی دوستانه و گرم برگزار گردید و مقامات دو کشور بر روابط تاریخی فرهنگی، زبانی و تمدنی هند و ایران تاکید نمودند.
گزارش رسانه های هندی حاکی می باشد که سفر وزیر دفاع هند به ایران قدری برای دولت هند اهمیت داشت که سینگ پیش از عزیمت به کشورش از اجلاس وزیران دفاع کشورهای عضو پیمان شانگهای، مستقیما به تهران رفت و سپس به کشورش بازگشت.
نشریه هندی "اکونومیک تایمز" در این خصوص نوشت، راجنات سینگ وزیر دفاع هند روز یکشنبه بعد از دیدار خود با امیر حاتمی وزیر دفاع ایران در توییتی از این دیدار ابراز رضایت کرده و آنرا سازنده و مثبت ارزیابی کرد.
به گفته منابع هندی، طرفین در این دیدار برای تأمین صلح و ثبات در افغانستان بعد از خروج آمریکا از این کشور بر مبحث تقویت هرچه بیشتر همکاریهای ایران و هند تاکید نمودند.
مذاکرات وزرای دفاع هند و ایران همینطور شامل مسائل امنیتی منطقه ای شده است و هر دو طرف موافقت کردند که حفظ امنیت در منطقه فقط با کشورهای خود منطقه امکان پذیر است. در این راستا، مقامات هند و ایران نظرات خویش را در مورد صلح و ثبات در افغانستان به اشتراک گذاشته اند.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران هم در این خصوص تصریح کرد ه است که مذاکره و گفت و گو در افغانستان نتیجه مثبت می دهد و رویکرد نظامی انتخاب خوبی برای افغانستان نیست. ایران و هند پیش از این هم در افغانستان با یکدیگر همکاری داشته اند.
یک مقام آگاه هندی اظهار داشت: دو طرف همینطور در مورد مسائل جغرافیایی و سیاسی به تبادل نظر پرداختند. در ارتباط با تحریم های آمریکا ضد ایران، امیر حاتمی وزیر دفاع این کشور ابراز امیدواری کرد که هند بعنوان یک کشور مستقل و آزاد، نگاهی عادلانه و بی طرفی نسبت به مسائل جهانی در شورای امنیت سازمان ملل اتخاذ کند.
هند از ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ به عضویت غیردائم شورای امنیت در می آید. مقامات دفاعی ایران و هند همینطور در مورد پروژه چابهار بعنوان یک عامل مهم در پیشبرد روابط دو کشور در زمینه ارتباطات مذاکره کردند.
وزیر دفاع ایران اعلام نمود که پروژه چابهار یک عامل مهم برای توسعه و رشد افغانستان است.
دولت هند در برنامه بودجه سال ۲۰۲۱-۲۰۲۰ خود که به پارلمان این کشور عرضه شد، بودجه اختصاص یافته به پروژه بندر چابهار را در مقایسه با سال قبل به دو برابر افزایش داد.
نشریه هندی "پرینت" هم در این خصوص نوشت: در بودجه اعلام شده برای وزارت امور خارجه هند، ۱۰۰ کرور روپیه (معادل تقریبی یک میلیارد روپیه یا ۱۴ میلیون و ۱۰ هزار دلار) برای توسعه بندر چابهار ایران در نظر گرفته شده است.
افزایش بودجه پروژه بندر چابهار در زمانی که تنش ها میان ایران و آمریکا بسیار افزایش یافته است، نشان دهنده اهمیت این پروژه برای هند و همینطور تعهد دهلی نو برای تکمیل بندر چابهار است.
بندر چابهار ایران به لحاظ مختلف برای هند اهمیت زیادی دارد و مهمترین دلیل آن موقعیت راهبردی این بندر است. هند با ادامه اختلافات با کشورهای همسایه خود همچون پاکستان و چین، تصمیم گرفته است تا یک مسیر جدید برای دسترسی به کشورهای غرب و آسیای مرکزی ایجاد کند و منافع خویش را در افغانستان محصور در خشکی گسترش دهد.



فاز اول این بندر در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ با حضور حسن روحانی رئیس جمهور ایران و نمایندگانی از هند و سایر کشورهای منطقه راه اندازی شد.
بندر چابهارکه در دریای عمان قرار گرفته است دسترسی هند به افغانستان از راه دریا را آسان می کند. دولت هند متعهد به سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همینطور سرمایه گذاری ۱.۵ میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه ای از جاده ها و راه آهن شده است.
همچنین هند از موافقت ایران با ایجاد یک منطقه آزاد تجاری در چابهار استقبال کرده است. صادرات کالا از چابهار به مناطق دیگر جهان همچون جنوب آسیا و آسیا شرقی، با وجود شیوع کرونا در ماه های اخیر، افزایش یافته است.
شبکه خبری "زی نیوز" هند هم اعلام نمود: در دیدار وزرای دفاع ایران و هند، راجنات سینگ به نوبه خود خواستار ایجاد تنوع و گسترش تجارت و بازرگانی میان هند و ایران شد.
هند و ایران هر دو به دنبال تسریع روند قرارداد تجارت ترجیحی هستند. امضای یک قرارداد تجارت ترجیحی با ایران برای هند سودمند خواهد بود چونکه در این قرارداد تعرفه های گمرکی بین ۲۵ تا ۴۵ درصد کاهش خواهند یافت.
از آنجایی که ایران عضو سازمان تجارت جهانی نیست، این کشور هیچ تعهدی برای وضع تعرفه های محدود و مشخص ندارد و قرارداد تجارت ترجیحی می تواند به هر دو کشور کمک نماید.
ارزش کل تجارت دوجانبه میان هند و ایران در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده است. صادرات هند به ایران شامل برنج، چای، روغن و کنجاله سویا، الکترودهای کربنی برای دستگاه های برقی، عصاره روغن، کاغذ و دارو بود. در مقابل واردات این کشور از ایران هم شامل محصولاتی چون نفت، مواد شیمایی طبیعی و غیرطبیعی و کودهای شیمیایی می شود.
شاخص حجم تجارت هند با ایران در سه سال قبل از ۳.۴ به ۴.۱۳ افزایش یافته است که این نشان دهنده اهمیت تجاری ایران برای هند است. هند می تواند با استفاده از قدرت دیپلماتیک خود و بدون توجه به آمریکا به تجارت با ایران ادامه دهد.
نشریه "تایمز او ایندیا" هند هم در ارتباط با دیدار راجنات سینگ و امیر حاتمی نوشت: وزرای دفاع هند و ایران بر روابط تاریخی، فرهنگی و تمدنی که با ارتباطات گسترده مردمی همراه شده است، تاکید نمودند.
راجنات سینگ میهمان نوازی و مهربانی مردم ایران را با تمدن و رفتار مردم شهر خود یعنی لاکنو، پایتخت ایالت اوتارپرادش مقایسه کرد.
راجنات سینگ در مورد وضعیت مسلمانان در هند و همینطور نقش شیعیان در اداره این کشور اظهار داشت: در هند هیچ تبعیضی ضد مسلمانان وجود ندارد و در پارلمان لاکنو، نمایندگان شیعه وجود دارند که از راجنات سینگ حمایت کامل می کنند.
وزیر دفاع هند تصریح کرد: به درخواست جامعه شیعیان در لاکنو، بزودی پرواز مستقیم لاکنو به نجف ایجاد خواهد شد.
وی ضمن توضیح در مورد سابقه زبان فارسی در هند اظهار داشت: زبان فارسی همچنان در دانشگاه های هند تدریس می شود.
وزیر دفاع هند از تلاش ها و کمک های ایران به شهروندان هندی همچون زوار متعلق به جامو و کشمیر و همینطور فراهم کردن پرواز برای بازگشت این افراد به کشورشان قدردانی کرد.
راجنات سینگ به همتای ایرانی خود اعلام نمود که حفظ صلح، ثبات و امنیت در منطقه خلیج فارس که بیشتر از ۹ میلیون هندی در آن زندگی می کنند، در جهت منافع هند است. این منطقه همینطور ۶۰ درصد از نیاز هند به نفت را تأمین می کند.


1399/06/19
23:19:50
5.0 / 5
2251
تگهای خبر: آمریكا , ایران , پایتخت , تمدن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
سیاسی بین الملل