معاون مركز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه:

دانشگاهیان ایرانی مقیم خارج، معرف جذابیت های علمی و زندگی اجتماعی در ایران باشند

دانشگاهیان ایرانی مقیم خارج، معرف جذابیت های علمی و زندگی اجتماعی در ایران باشند

سیاسی: خراسان رضوی معاون همکاریهای بین المللی و فرهنگی مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه اظهار داشت: هر کدام از دانشگاهیان که به خارج اعزام می شوند، باید خودرا در مقابل تمدن اسلامی و ایرانی مسئول بدانند و توجه نمایند که هر رفتار و گفتار آنان، به کل جامعه ایران تعمیم داده می شود. ما انتظار داریم هر کدام از دانشگاهیان ایرانی مقیم خارج، معرف جذابیت های علمی و زندگی اجتماعی در ایران باشند.


علیرضا دلخوش بامداد امروز اول مردادماه در شانزدهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور که در مشهد برگزار شد، با اعلان اینکه حضور ایرانیان در خارج از کشور برای جمهوری اسلامی فرصت است، اظهار نمود: متاسفانه دانشجویان و اساتید ایرانی خارج از کشور، بیشتر زمانی به نمایندگی های ایران در سایر کشورها مراجعه می کنند که گرفتار مشکل شده اند.
وی ادامه داد: هرچند حل مشکلات این عزیزان وظیف ماست، اما ما برای انجام وظایف دیگری هم در خارج از کشور حضور داریم. یکی از وظایف ما این است که پیش از پیش آمدن هر مشکلی برای دانشگاهیان ایرانی مقیم خارج، تسهیلاتی برای آنان ایجاد نماییم تا این افراد آسان تر بتوانند به کارهای پژوهشی خود بپردازند. یعنی از وظایف نمایندگی های وزارت امور خارجه این است که اگر یک دانشجوی ایرانی در خارج احساس رفتار تبعیض آمیز کرد، سفارت یا سرکنسول گری ایران این مشکل او را حل کند. یعنی تنها حل مشکلات قانونی فرهیختگان ایرانی خارج از کشور مطرح نیست و تسهیل کارهای اجتماعی این عزیزان نیز جزو وظایف ذاتی ماست.
معاون همکاریهای بین المللی و فرهنگی مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب بر جهاد تبیین، اظهار داشت: ما نباید منتظر باشیم دشمن به چهره جمهوری اسلامی حمله کند تا دفاع نماییم، بلکه باید جریان سازی نماییم. هر کدام از دانشگاهیان که به خارج اعزام می شوند، باید خودرا در مقابل تمدن اسلامی و ایرانی مسئول بدانند و توجه نمایند که هر رفتار و گفتار آنان، به کل جامعه ایران تعمیم داده می شود. ما انتظار داریم هر کدام از دانشگاهیان ایرانی مقیم خارج، معرف جذابیت های علمی و زندگی اجتماعی در ایران باشند.
دلخوش با اعلان اینکه وجود تنها دو دانشجوی چینی در دانشگاه بین المللی امام خمینی یک طنز تلخ است، عنوان کرد: به سبب تعاملات اقتصادی ایران با چین، ما باید حداقل ۲۰ هزار نفر دانشجوی چینی در کشور داشته باشیم. معنا ندارد که ما قرارداد ۲۵ ساله با چین ببندیم و دانشجویان چینی در ایران تا به این حد کم باشند. این نشان دهنده این است که ما به عنوان مسئولین فرهنگی و همین طور ایرانیان مقیم خارج که جاذبه های ایران را معرفی نکردند، قصور داشته ایم. مگر می شود کسی توجیه های اقتصادی تحصیل در ایران را بداند و مشتاق حضور در کشور ما نشود؟
وی با اعلان اینکه ایجاد ارتباط بین دانشگاه ها همچون فرصت هایی است که وزارت امور خارجه به دنبال آنست، افزود: همانطور که ما بین شهرهای مختلف روابط خواهرخواندگی را داریم، به دنبال ایجاد روابط دانشگاه با دانشگاه هستیم. هر کدام از دانشگاهیان ایرانی در خارج می توانند دانشگاه محل تحصیل و تدریس خودرا برای ایجاد ارتباط با دانشگاه های ایرانی تشویق کنند و ما هم برای این کار تسهیلات ایجاد می نماییم.
معاون همکاریهای فرهنگی مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه با اعلان اینکه دانشجویان ایرانی مقیم خارج می توانند با گذراندن دوره هایی مجازی گواهی آموزشیاری زبان فارسی را گرفتن کنند، افزود: این کار موجب می شود دانشجویان با آموزش اصول اولیه زبان فارسی در خارج، هم به مسئولیت ملی خود عمل کنند و هم موجب ارزآوری شوند؛ چونکه دیگر نیازی به خروج ارز از کشور برای اعزام مدرس زبان فارسی به خارج از کشور نیست و در عین حال بنیاد سعدی و وزارت امور خارجه مکلف به پرداخت بخش کوچکی از زحمات این افراد خواهند بود.
دلخوش در آخر بر لزوم ارتباط گیری بی واسطه بین فعالین فرهنگی ایرانی مقیم خارج با وزارت امور خارجه کشور به وسیله دفاتر نمایندگی های وزارتخانه در خارج از کشور اصرار کرد.




منبع:

1401/05/01
17:58:18
5.0 / 5
882
تگهای خبر: آموزش , ایران , تمدن , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
سیاسی بین الملل