رئیس جمهور در جشنواره بین المللی خوارزمی:

دانشگاه باید مرکز اخلاق در جامعه باشد

دانشگاه باید مرکز اخلاق در جامعه باشد

رییس جمهور با اشاره به اهمیت توجه به پنج موضوع نافع بودن علم، تجاری سازی ایده های دانش بنیان، عدالت علمی، مردمی کردن علم و اخلاق مداری در علم، گفت: ارتقای فعالیت دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی در این پنج حوزه می تواند ضمن پاسخ به نیازهای جامعه، آثار و برکات فراوانی در رفع مشکلات داشته باشد.


به گزارش سیاسی به نقل از ایسنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز دوشنبه در مراسم سی وپنجمین جشنواره بین المللی خوارزمی این جشنواره را از نمادهای پویایی علمی کشور دانست و اظهار داشت: جشنواره خوارزمی محل کشف استعدادها و جایگاه ارائه طرح های برتر به جامعه است و می تواند امید برای اندیشمندان و خصوصاً جوانان باشد.
رئیس جمهور توجه به کوشش های علمی و امر پژوهش را جزء خاصیت های شاخص جمهوری اسلامی دانست و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) خود همیشه مشوق نوآوران و پژوهشگران کشور هستند و در اثر تسری چنین نگاهی است که امروز دانشمندان جوان کشورمان در عرصه های مختلف فعال و نقش آفرین هستند و کارنامه ای درخشان در تولید علم دارند.
باید آثار حرکت توسعه علمی در رفع نیازهای کشور مشاهده شود
دکتر رئیسی به ضرورت ملموس بودن آثار کوشش های دانشمندان در زندگی مردم اشاره و اشاره کرد: توسعه علمی در کشور حرکت مستمری است که آثار آن حتما باید در رفع نیازهای کشور مشاهده شود.
رئیس جمهور با تبیین مفهوم «علم نافع»، پاسخ به سوالات و نیازهای جامعه را رسالت اصلی مراکز علمی دانست و اظهار داشت: تحقیقات و تحقیقات علمی فقط برای درج در نشریات و کسب امتیاز پژوهشی نیست و همه تلاشهای علمی باید جنبه کاربردی داشته باشد و بتواند گرهی از مشکلات کشور باز کند.
ضرورت توسعه دانش میان رشته ای
رئیسی در مورد ضرورت توسعه دانش میان رشته ای با اعلان اینکه خیلی از مسائل و مشکلات جنبه بین رشته ای دارد، اشاره کرد: دولت با انگیزه غلبه بر مشکلات، مصمم است از حوزه های بین رشته ای حمایت و پشتیبانی کند.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود بحث کاربردی شدن و مسئله محوری کوشش های علمی کشور را پیش کشید و با تاکید بر ضرورت تجاری سازی اختراعات، ابداعات و نوآوری، اظهار داشت: اثربخشی و کارآمدی تحقیقات، و کوشش های نوآورانه در کشور در گروی تجاری سازی آنهاست و در این صورت است که تحقیقات و ابداعات می تواند ارزش افزوده داشته باشد و برای توسعه و پیشرفت کشور مفید واقع شود.
شرکت های دانش بنیان مرجع اصلی تجاری سازی فناوری و نوآوری در کشور هستند
رئیس جمهور شرکت های دانش بنیان را مرجع اصلی تجاری سازی فناوری و نوآوری در کشور دانست و اذعان داشت: شرکت های دانش بنیان از دارایی های کشور است. اگر وزارتخانه ها، سازمان ها و مجموعه های صنعتی خودرا با مراکز علمی و دانش بنیان تطبیق دهند و در سوی مقابل، شرکت های دانش بنیان نیز تلاش ها و کارهای خودرا در امتداد رفع نیازهای این مجموعه ها جهت دهی کنند، نتیجه ای درخشان برای کشور رقم می خورد.
رئیسی در همین زمینه بر تعیین ماموریت های دانشگاه و مراکز علمی متناسب با نیازهای کشور اصرار کرد و اظهار داشت: لازم است نیازهای بومی، منطقه ای و بین المللی در نوع ماموریت های مراکز علمی کشور مورد توجه قرار گیرد.
ضرورت توجه به عدالت علمی در سه حوزه تحقیقات، آموزش و خدمات
رئیسی درباره توجه به عدالت علمی؛ ضرورت توجه به عدالت علمی در سه حوزه تحقیقات، آموزش و خدمات را تصریح کرد و اظهار داشت: باید شرایطی فراهم باشد که فرد اندیشمندی حتی اگر عضو هیات علمی دانشگاه هم نباشد بتواند از شرایط مناسبی برای تحقیق و پژوهش برخوردار باشد و مجموعه های علمی نیز باید از چنان توانمندی بالایی برخوردار باشند که بتوانند هر نوع تقلب علمی را شناسایی کنند.
رئیس جمهور اضافه کرد: دسترسی سهل و تشویق جوانان به علم و دانش موضوع مهمی است که می تواند زمینه رشد و شکوفایی علمی را در کشور هموار کند.
رئیسی در ادامه با تاکید بر اهمیت مردمی کردن علم و دانش اظهار داشت: لازم است دانشمندان و پژوهشگران علمی کشور علاوه بر کارهای علمی نیاز مردم را به خوبی بشناسند.
مشکلات و تنش هایی که امروز بشریت با آن درگیر شده است به خاطر علم بدون اخلاق است
رئیس جمهور همین طور بر اخلاق مداری علمی اصرار کرد و اظهار داشت: مشکلات و تنش هایی که امروز بشریت با آن درگیر شده است به خاطر علم بدون اخلاق است. پس ضرورت دارد علم و اخلاق در کنار یکدیگر مورد توجه قرار گیرد.
رئیسی در آخر اشاره کرد: دانشگاه باید مرکز اخلاق در جامعه و محل کسب علم و دانش همراه با اخلاق مداری باشد. علم و معرفت آموزی مرز جغرافیایی نمی شناسد و می توان از هر جایی علم و دانش را کسب نمود.



1400/12/16
20:42:41
5.0 / 5
785
تگهای خبر: آموزش , تولید , جامعه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
سیاسی بین الملل