شاكری:

نظام اقتصادی حاکم در کشور به نفع دهک های بالای جامعه و اقشار ثروتمند است

نظام اقتصادی حاکم در کشور به نفع دهک های بالای جامعه و اقشار ثروتمند است

به گزارش سیاسی یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، اشاره کرد: اصلاح نظام تعرفه گذاری، استفاده از تجهیزات استاندارد و هوشمند برای بهینه سازی مصرف و اصلاح شبکه توزیع سه مولفه ای است که بمنظور اصلاح الگوی مصرف و کاهش مصرف آب، برق و گاز باید بصورت ویژه به آن توجه گردد.


اقبال شاکری در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر ضرورت اصلاح نظام تعرفه گذاری خانگی آب، برق و گاز به نفع اقشار لطمه پذیر، بیان کرد: متاسفانه ما در سخن گفتن به نفع طبقه محروم، کم درآمد و مستضعف سخن می گوییم و از آنها اعلام حمایت می نماییم اما در عمل نظام اقتصادی حاکم در کشور به نفع دهک های بالا جامعه و اقشار ثروتمند می باشد.
ایشان سپس اظهار نمود: با وجود این که بارها به مسئولان اجرائی خصوصاً وزرای نفت و نیرو گفته شده که باید با سیاست های تعرفه گذاری متناسب مصرف اقشار پرمصرف را کم کرد، نه فقط اقدامی دراین زمینه صورت نگرفته بلکه فرهنگ تبلیغ و اتلاف منابع کشور توسط اقشار خاصی گسترده شده و در کنار بی عدالتی در حق اقشار متوسط و کم درآمد شاهد از دست دادن منابع کشور هستیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، اشاره کرد: وزارت نفت و وزارت نیرو در این عرصه مسئولیت اساسی دارند و باید در مقابل اسراف انفال و اموال عمومی کشور نظیر آب، برق و گاز و سایر منابع زیر زمینی و طبیعی توسط عده ای خاص پاسخگو باشند. تا کِی باید شاهد مصرف لجام گسیخته منابع کشور توسط قشری خاص باشیم؟ نظام تعرفه گذاری برق، گاز و آب به مفهوم واقعی ناکارآمد شده و کاملا به نفع اقشار ثروتمند می باشد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه اشاره کرد: این که یک خانواده چندین خودرو داشته باشد، استخر آب گرم خانگی داشته باشد، ویلاها و باغ های خودرا سرتاسر چراغانی کند و به شدت نیز از گاز مصرف داشته باشد اما کک آن هم از پرداخت پولش نگزد واقعا ناعادلانه است. در کشورهای پیشرفته خانواده ای که به این میزان مصرف داشته باشد در آخر ماه از فکر پرداخت قبوض خود خوابش نمی برد. در تمام کشورهای دنیا سیاست تعرفه گذاری نقش بازدارنده برای مشترکان پرمصرف دارد.
وی ادامه داد: متاسفانه در کشور ما درباب اصلاح این سیاست تعرفه گذاری فقط شعار داده می شود و در اخبار گفته می شود با مشترکان پرمصرف برخورد می شود اما در عمل هیچ منطق و سیاست بازدارنده وجود ندارد. چرا صراحتا به مردم و نمایندگان گفته نمی گردد که چند درصد انرژی توسط این افراد خاص مصرف می شود؟
نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به مصارف نادرست در دستگاه های اداری و اجرائی، بیان کرد: از طرف دیگر چند درصد از دستگاه های اداری و اجرائی کشور به سیستم های هوشمند و به روز تجهیز شده اند؟ متاسفانه امروز در بیشتر ادارات از شیرهای فلکه ای هم چنان استفاده شده و اثری از شیرآلات اهرمی یا هوشمند نیست. درباب کلیدهای برق نیز متاسفانه هنوز از سیستم های هوشمند استفاده نمی گردد. وزارت نیرو باید در این موارد پاسخگو باشد. چرا وزارت نیرو حاضر نیست برای هوشمند سازی و به روز رسانی تجهیزات سرمایه گذاری کند؟ اما می گوید باید نیروگاه بسازیم که در نهایت در تامین سوخت آن نیز با مشکل روبرو شویم.
وی ادامه داد: متاسفانه ما سیکل معیوبی را در این عرصه شاهدیم که روز به روز مصرف را نیز می افزاید. متاسفانه ما از تمام استانداردهای دنیا در زمینه مصرف جلو زده ایم و هیچ کس به قول هایی که در این عرصه داده عمل نمی نماید. از طرف دیگر شبکه های ما نیز فرسوده شده و حداقل ۳۰ درصد انرژی در این شبکه ها هدر می رود. وزارت نیرو معتقد می باشد ۲۰ درصد از انرژی در شبکه به هدر می رود حال اصلا چرا برای جلوگیری از هدر رفت همین ۲۰ درصد کاری نمی کنید؟
شاکری در ادامه با انتقاد از عدم فرهنگ سازی بمنظور اصلاح الگوی مصرف در سطح جامعه، بیان کرد: آیا تا حالا یک دقیقه در پربیننده ترین ساعات برنامه های صدا و سیما، نکته ای درباب فرهنگ مصرف و بهینه مصرف کردن دیده شده؟ متاسفانه بنده یک دقیقه هم ندیده ام. چرا در اماکن پرتردد بروشورهای آموزش نحوه بهینه مصرف کردن نصب نمی شود؟ متاسفانه امروز رقابت لجام گسیخته ای در مصرف منابع کشور به راه افتاده و هیچ کس نیز جوابگو نمی باشد. اصلاح نظام تعرفه گذاری، استفاده از تجهیزات استاندارد و هوشمند برای بهینه سازی مصرف و اصلاح شبکه توزیع سه مولفه ای است که پرداختن به آن به شدت مصرف را کاهش خواهد داد و حتی بنده معتقدم که بودجه عمرانی کشور را نیز می کاهد.
او در آخر بیان کرد: اساسا سیسات گذاری صحیح در این عرصه کار سختی است و به کمک شرکت های دانش بنیان نیاز دارد و حتی باید یک واحد جداگانه برای این مساله در نظر گرفته شود. تحقق سه اصل مذکور می تواند ما را از این سیکل معیوب نجات داده و مصرف را در سطح کشور کم کند.




منبع:

1400/09/08
10:40:02
5.0 / 5
1167
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
سیاسی بین الملل