دستور مهم رهبر انقلاب به سازمان انرژی اتمی

دستور مهم رهبر انقلاب به سازمان انرژی اتمی

به گزارش سیاسی، ایسنا نوشت: رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: با عنایت به طرح های بزرگی که در دست داریم و ظرفیت پژوهشگاه و ضوابطی که آژانس دارد، مرکز آموزشی تخصصی هسته ای را در پژوهشگاه پیشبینی کردیم تا نیروهای دانشی دارای مهارت هسته ای را تربیت نماییم.



محمد اسلامی روز شنبه شب در برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار داشت: برای ما مهم می باشد نیاز جامعه را پاسخ دهیم و تحقیقات سازمان انرژی اتمی چیزی است که جامعه پزشکی طلب می کند. سال قبل دو رادیوداروی گالیوم و لوتشیوم عرضه و فرآیند بالینی اش انجام شد و در یک سال قبل تولید این محصول ۴۰۰ هزار دوز بوده است.

وی افزود: تاکید ما بر تحقیقات نتیجه گرا در سازمان انرژی اتمی است. رادیوداروها به صورت سفارشی به درخواست مراکز پزشکی تولید می شوند؛ ازاین رو به صورت طبیعی مطابق برنامه روزانه و هفتگی در اختیار مراکز پزشکی قرار می گیرد. این دو نوع رادیوداری مذکور تقاضای زیادی داشت و تولید شد و تا هم اکنون توانسته در خدمت بیماران باشد و این مسیر ادامه دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی در رابطه با تولید رادیوداری گالیوم اظهار داشت: ما در این حوزه به جایی رسیده ایم که امکان صادرات هم داریم و هر کجا شبکه پروازی مطمئن و ایرلاین با امکانات کافی باشد، صادرات خواهیم داشت و هم اکنون هم چون وضعیت پروازهای بین الملی پس از کرونا بهتر شده، صادرات شروع شده است.

وی تصریح کرد: صادرات این محصول به لحاظ کیفیت و دقت و هم تقاضا قابل توجه است و به خاطر تقاضای بالا احتیاج به افزایش ظرفیت اضافه تر در دنیا است که از تولید ایران هم استفاده می نمایند.

اسلامی در رابطه با توسعه منابع انسانی در سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: یکی از مهم ترین مسایل ما تأمین نیروی انسانی است. امیدواریم دستگاههای مربوطه اجازه دهند ما در بستر قوانین سازمان نیرو جذب کنیم؛ نه مشابه آن چه که در دیگر دستگاه ها صورت می گیرد، چون کار کردن در محیط سازمان انرژی اتمی به لحاظ کلی شرایط سختی دارد و نیاز است متفاوت دیده شود.

وی با اشاره به اینکه ما در آموزش و توسعه منابع انسانی و جذب نیروها گام هایی برداشته ایم اضافه کرد: یک گام این بوده که از ۱۰ دانشگاه در ۱۰ رشته در دفترچه کنکور برای سازمان بورسیه می گیریم و این کار را ادامه می دهیم. همینطور در فراخوانی که داشتیم از راه بنیاد ملی نخبگان که در ایران یا خارج از کشور هستند، سعی کردیم به نخستین گروه از نخبگان در دو ماه گذشته آموزش های مقدماتی بدهیم و به مشاغل مورد نظر جذب نماییم. نوع دیگر فراخوان هم آزمون های دوره ای است که بر مبنای نیاز هر یک از بخش ها این فراخوان صورت می گیرد.

اسلامی اظهار داشت: با عنایت به طرح های بزرگی که در دست داریم و ظرفیت پژوهشگاه و ضوابطی که آژانس دارد، مرکز آموزشی تخصصی هسته ای را در پژوهشگاه پیشبینی کردیم تا نیروهای دانشی دارای مهارت هسته ای را تربیت کنیم؛ ازاین رو سه کریدور برای جذب نیرو داریم.

رییس سازمان انرژی اتمی افزود: دبیرستان های انرژی اتمی توانستند بعنوان مرکز نخبه پرور شناخته شوند و برنامه داریم که نوجوانان و جوانان بعد از فارغ التحصیلی در سازمان جذب شوند؛ ازاین رو ما مدارس مان را توسعه دادیم و سال جاری تعداد آنها از هفت مدرسه به ۲۰ مدرسه افزایش خواهد یافت.

اسلامی در رابطه با کاربرد فناوری هسته ای در زندگی روزمره مردم بخصوص در حوزه کشاورزی اظهار داشت: ما یک جا ماندگی در این عرصه داریم و دیر وارد این عرصه شدیم که انرژی هسته ای را به صورت ملموس به زندگی مردم بیاوریم؛ همچون در محصولات کشاورزی مثل آفت زدایی با پرتودهی. این مورد به فوریت در دستور کار قرار گرفت و کار طراحی و ساخت کلیه سامانه های مولد پرتوی که باید در این رشته به کار گرفته شود را آماده کردیم و هم اکنون این سامانه ها در دست ماست. همینطور با تعامل با وزارت کشاورزی سامانه ها را با همکاری یک شبکه دانش بنیان بخش خصوصی در مکانهای مشخص شده مستقر کردیم و باید بتوانیم طی یک سال آینده حداقل پنج مرکز را راه اندازی نماییم.

وی خاطرنشان کرد: تکمیل سامانه های پرتودهی مهم ترین کاری است که می توانیم انجام دهیم؛ چون که در معیشت خانوارها هم موثر است.

اسلامی هم چنین در رابطه با تأثیر انرژی اتمی در صنعت اظهار داشت: امروز بیشتر از ۱۵۰ صنایع درحال استفاده از محصولات سازمان انرژی اتمی هستند.

رییس سازمان انرژی اتمی در رابطه با ساخت شبیه ساز نیروگاه های اتمی اظهار نمود: شبیه ساز به صورت واقعی اتاق کنترل نیروگاه هاست و مهم می باشد که ما لوازم آموزش نیروها را فراهم نماییم. البته از این شبیه سازها در اندازه کوچک قبل ساخته و به دانشگاه ها برای تربیت و آموزش دانشجویان داده ایم.

وی در رابطه با توسعه نیروگاه های هسته ای در کشور اظهار داشت: ابتدا ۱۵ درصد سهم از سبد انرژی کشور را برای تأمین از راه انرژی هسته ای لحاظ کرده بودیم که با اظهارات مقام معظم رهبری آنرا به ۲۰ هزار مگاوات برگرداندیم. مکان یابی ها انجام و رو به نهایی شدن است؛ ساختارها هم شکل گرفته و قرارداد ساخت تجهیزات شروع شده است. من از معاون اول رئیس جمهور و سران قوا برای پشتیبانی از این صنعت بخصوص تأمین مالی پروژه ها تشکر می کنم. تلاش داریم این کارها موازی صورت گیرد تا کار را پیش ببریم.

اسلامی تصریح کرد: کار ساخت نیروگاه ۲ و ۳ و همینطور ساخت تجهیزات آن در خارج از کشور در حال انجام می باشد. سال قبل ۲۳۰ نفر در دو پروژه مشغول کار بودند اما امروز این تعداد از ۲۰۰۰ نفر گذشته است و این یک اشتغال بزرگ با حضور نیروهای متخصص و فعال است.

معاون رئیس جمهور اظهار داشت: شاهدیم حالا روند حرکت صنعت هسته ای رو به رشد است و همکاران ما با انگیزه کار می کنند و انرژی اتمی از جریان های خلاق و نوآور در میان صنایع کشور است. در یکی از سفرهای استانی رئیس جمهور در مجتمعی صنعتی دیدم از شش خط تولید فقط یکی از آنها فعال است. گفتند که مواد اولیه محصولات بهداشتی تحریم است. اتفاقا مواد اولیه این محصول فرآیند پرتویی دارد و ما برای تولید مواد اولیه آن برنامه ریزی کردیم و ان را به تولید آزمایشگاهی رساندیم.

۲۷۲۱۷









منبع:

1402/06/05
12:56:21
5.0 / 5
571
تگهای خبر: آموزش , ایران , برنامه , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
سیاسی بین الملل