رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی:

ارز 4200 تومانی چیزی جز فساد و رانت تولید نکرد

ارز 4200 تومانی چیزی جز فساد و رانت تولید نکرد

سیاسی: آذربایجان شرقی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به حواشی ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار داشت: این ارز به یک معضل بزرگ تبدیل گشته است و جز رانت، فساد و تبعیض چیز دیگری تولید نمی کند و در واقع یک وبال بر گردن دولت جدید است؛ ما در کمیسیون تلفیق دوره قبل این ارز را حذف کردیم اما آقای جهانگیری طی نامه ای به رهبر انقلاب خواهان بازگشت این مورد شد و رهبر انقلاب هم بحث را به مجلس ارجاع دادند اما حالا دولت می خواهد این لکه ی منفی را از بودجه حذف کند که به نظر من این کار نباید بدون اقناع افکار عمومی صورت گیرد.



وحید جلال زاده روز چهارشنبه، یکم دی ماه، در نشستی با حضور اساتید و دانشجویان بسیجی که به همت سازمان بسیج دانشجویی و بسیج اساتید دانشگاه های آذربایجان شرقی در تالار شهریار دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار نمود: اهداف انقلاب اسلامی بیشتر در حوزه ی تمدنی و فرهنگی بود و حوزه های عمرانی و فیزیکال تنها بخشی از این اهداف بودند اما متأسفانه حالا وضعیت بگونه ای رقم خورده است که اغلب تحلیل های داخلی روی محور اقتصاد می چرخد به صورتی که اکثراً معتقد هستند اگر اختصاص را نجات دهیم کشور نجات خواهد یافت و یا اگر وضعیت ریالی درست شود، مشکلات هم حل خواهد شد که این مورد سبب ایجاد نگرانی بابت غفلت از سایر موضوعات مهم می شود.

وی افزود: پاشنه آشیل ما آزادراه نیست بلکه حرف ها و وعده هایی است که در طول این ۴۰ سال گفته شده و اینکه تا چه اندازه به این حرف ها و وعده ها عمل شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با اهداف تعیین شده در اول انقلاب فاصله بسیاری وجود دارد، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب هم در اطلاعیه ای گام دوم انقلاب تاکید زیادی بر روی آنچه که کرده ایم و آنچه که باقی مانده است، دارند و ما نباید از این موارد غافل باشیم درواقع نباید مانند مارکسیست ها فقط به دنبال نان و مسکن باشیم.

جلال زاده نبود برنامه در کشور را مشکل بعدی عنوان نمود و اضافه کرد: رهبر انقلاب بارها تاکید کرده اند که جوانان و دانشجویان باید پای کار بیایند؛ به تعبیری انقلاب اسلامی کم کارترین انقلاب ها در بحث تولید برنامه تلقی می شود به طوریکه در اوایل انقلاب عده ای می خواستند ایران را به ژاپن اسلامی تبدیل کنند سپس هدفشان را به سمت مالزی سوق دادند حالا هم ترکیه به آمال و آرزوی عده ای تبدیل گشته است.

وی ضمن اشاره به وجود بیشتر از ۴۰ دانشکده و پژوهشکده ی تخصصی در مبحث اقتصاد در کشور، تصریح کرد: علیرغم این تعداد دانشکده و پژوهشکده و همینطور ۱۱۱۰ بند حاکمیت در موضوعات مختلف در مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورتی که موضوعی نیست که برای آن مبحث حکمی صادر نشده باشد، همچنان دولت ها در شروع به کار خود، می خواهند در مورد بانک، مسکن، اقتصاد و... طرح و برنامه تدوین کنند.

وی همینطور بیان نمود: ما دموکراسی و صندوق رای را پذیرفتیم اما متأسفانه تحزب همچنان جا افتاده نشده است در صورتی که حزب ها دو وظیفه ی اصلی و مهم تربیت نیروی انسانی و تدوین برنامه را برعهده دارند اما حالا اغلب کارها توسط دیدگاه و تفکر «انا رجل» اداره می شود و حتی در برخی از تشکیلات که در زمان انتخابات به صورت فصلی به وجودمی آیند هم این افراد هستند که بر برپایه فردیت خود کار و اقدام می کنند.

وی همینطور در مورد مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای معروف به ۱+۴ اظهار نمود: در بحث مذاکرات ابتدا باید به روند شکل گیری برجام اشاره کنیم؛ آقای روحانی از زمان جنگ همواره جزو طیفی بود که این طیف اعتقادی به مباحثی چون ایستادگی، مقاومت و تکیه بر توانمندی های داخلی نداشتند و حتی آقای رفیق دوست هم در مصاحبه ای گفته بود که آقای روحانی همچون افرادی بود که دنبال آتش بس در جنگ بود و متأسفانه این روحیه در زمان دولت آقای خاتمی هم که آقای روحانی بعنوان دبیر شورایعالی امنیت ملی مسئول مذاکرات هسته ای بودند، تداوم یافت.

وی افزود: این طیف که به باند نیویورکی ها معروف بود، اعتقاد داشت که هر کشور باید یک نقشی در مدیریت جهانی داشته باشد و بازیگردان اصلی کشور دیگری است که این اعتقادات در واژه ی کدخدا به وضوح نشان داده شد.

جلال زاده همینطور اظهار داشت: بهرحال این روحیه در سال ۹۲ پیروز انتخابات شد و دولت با بکار گرفتن این نظریه قصد داشت با انجام مذاکره با آمریکا مشکلات کشور را حل کند و علیرغم همه هشدارها و سفارش های رهبر انقلاب برجام را امضا کرد در واقع دولت با نیت حل کردن مشکلات وارد مذاکرات شد.

روحانی جلوی مصوبات کمیته تطبیق را گرفت

وی ضمن اشاره به دستور رهبر انقلاب در مورد تشکیل کمیته ی تطبیق در شورایعالی امنیت ملی اضافه کرد: این کمیته به منظور بررسی قانون مجلس، تدابیر رهبری و مصالح کشور و مردم تشکیل و مقرر شد پلتفرمی را به آقای عراقچی که مذاکره کننده ارشد بود، عرضه دهد؛ ما به یک قالب رسیدیم و قرار شد این قالب در شورایعالی امنیت ملی مطرح شود و پس از تصویب آن و تایید رهبر انقلاب - چون مصوبات شورایعالی امنیت ملی باید به تایید ایشان برسد – ابلاغ شود که آقای رئیس جمهور وقت همان جلسه اول وقتی که مصوبات کمیته تطبیق را استماع کرد، دیگر اجازه جلسه دوم را نداد و گفت از دستور کار خارج کنید، (ان شاءالله) در دولت بعد!

وی افزود: ما سه ستون تعیین کرده بودیم که ستون قرمز شامل موضوع هایی بود که قابل مذاکرات نیستند، ستون شامل مواردی بود که اگر طرف غربی امتیاز داد ما هم امتیاز دهیم و ستون سفید هم شامل مواردی بود که گفته بودیم تیم ایرانی چانه زنی کنند که اگر محق هم نشد روی آن موضوعتن دعوا نکنیم نمی ایستیم. مثلاً طبق قطعنامه ۲۲۳۱ ما باید سال قبل حدودا آذرماه تحریم های تسلیحاتی متعارف ما در خرید و فروش باید برداشته می شد آمریکایی ها این را نمی پذیرند.

باقری همچنان بر روی برجام بعنوان تعهد جمهوری اسلامی مذاکره می کند/ وزارت خارجه نباید به وزارت برجام تبدیل شود

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: با همه ایراداتی که به برجام گرفته بودیم حالا جمهوری اسلامی ایران در وین بر روی برجام حرف می زند و آقای باقری که تا پیش از این دولت نسبت به برجام انتقاد می کرد بازهم نسبت به تعهد جمهوری اسلامی ایران در مورد برجام پای بند بوده و در این خصوص صحبت می کند.

وی اضافه کرد: علت مخالفت ما این بود که نباید وزارت خارجه به وزارت برجام تبدیل گردد و متأسفانه نگاه ما در طول این هشت سال فقط به سمت اروپا و آمریکا بود و خیلی از همسایگان ما از ما گله مند بودند که چرا با یک خنده آمریکا همه بازارهای تجاری و امتیازات را رها کرده بودیم.

رئیسی مخالف مذاکره برای مذاکره است

وی در مورد بحث فرسایشی شدن مذاکرات هم بیان نمود: آقای رئیسی هم از روز اول تشکیل دولت تاکید کرده است که ما مذاکره را برای مذاکره انجام نمی دهیم و به هیچ عنوان به دنبال مذاکره فرسایشی نبوده و هدفشان انجام مذاکرات هدفمند است بنابراین اگر در مذاکرات فعلی که در حال انجام می باشد، توافقی با غربی ها شکل نگیرد، تصمیم نهایی از جانب تیم مذاکره کننده و دستگاه دیپلماسی اتخاذ خواهد شد اما تیم جدید برای کسب نتیجه پای به این مذاکرات گذاشته است و همان گونه که اشاره شد خارج از چارچوب برجام هیچ مبحث دیگری با کشورهای ۴+۱ درحال مذاکره نیست بنابراین به دنبال لغو تحریم ها و سپس عمل به تعهدات خود در چارچوب برجام هستیم.

تعداد اعضای تیم اعزام شده به مذاکرات معقول بود / تیم آمریکایی با بیشتر از ۷۰ نفر عازم مذاکرات می شد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مورد انتقادات به زیاد بودن تعداد نفرات اعزام شده برای مذاکرات وین هم اظهار داشت: ما در دوره های قبلی هم با اندکی تفاوت نسبت به این تعداد پای به مذاکرات می گذاشتیم؛ بهرحال موضوعات مختلفی همچون مسائل بانکی، کشتیرانی، بحث های حقوقی و سیاسی، نفتی و... می طلبد که کارشناسان هر حوزه در داخل تیم مذاکره کننده حضور داشته باشد و با عنایت به حساسیت مبحث و اینکه باید اطلاعات و مسائل در حوزه های مختلف به صورت سریع در اختیار تیم مذاکره کننده قرار گیرد، کارشناسان هر حوزه به همراه تیم مذاکره کننده عازم وین شده است و به نظر نمی رسد چیزی غیرعادی باشد؛ حتی تیم آمریکایی در دوره های قبل بیشتر از ۷۰ نفر کارشناس و عضو داشت و انتقادی که به تیم ایرانی می شد این بود که شما با چند نفر در مقابل آن تعداد نفر قرار گرفتید و بعدها مشخص شد که به این علت آقای ظریف در بحث ترجمه و صحبت های تیم مقابل گرفتار اشتباه شده بود!

وی تصریح کرد: ما بعنوان عضو عضو ناظر بر عملکرد تیم دیپلماسی این عدد را کاملاً معقول می دانیم و تااینکه موضوعات مختلف به صورت کارشناسی بررسی و اطلاعات لازم در اختیار تیم مذاکره کننده قرار بگیرد

کشورهای ۴+۱ با آمریکا هم مذاکره می کنند

وی در ارتباط با نقش آمریکا در این دوره از مذاکرات خاطرنشان کرد: آمریکایی ها در خارج از محل مذاکره حضور دارند و دقیقاً مانند محلی که ۴+۱ با تیم ایرانی مذاکره می کند، با تیم آمریکایی هم جلسه برگزار می نماید به صورتی که محل، چیدمان و آرایش سالن هم دقیقاً همان شکلی است که با تیم ایرانی مذاکره می کنند و ما از راه واسطه گری تیم مذاکره کننده روسیه و چین پیام هایی را تحت عنوان (none paper) با طرف آمریکایی ردوبدل می نماییم.

جلال زاده همینطور در مورد احتمال ارتقا سطح مذاکره کنندگان به وزاری کشورها، اظهار داشت: تا وقتی که گشایشی در توافقات مذاکرات فعلی صورت نگیرد مذاکرات توسط معاونان سیاسی وزرای امور خارجه کشورها صورت خواهد گرفت و احتمال ارتقاء سطح مذاکرات به وزرا وجود ندارد.

مجلس حامی دولت می باشد اما نظارت بر سر جای خود باقی است

وی در ارتباط با رویکرد مجلس در مورد پشتیبانی از دولت اظهار داشت: درست است که ما حالا از دولت حمایت می نماییم، اما بحث نظارت مجلس همچنان سر جای خودش است و همانطور که مشاهده می کنید، وزرای مربوطه را در حوزه بورس، صنعت، بانک و مباحث کالاهای اساسی به مجلس خواسته ایم و خیلی صریح و محکم با آنها حرف زدیم بنابراین حمایت ما از دولت هیچ منافاتی با نظارت ما و پاسخگویی دولت در مقابل مجلس ندارد. ما مدافع منافع ملت هستیم، ما نماینده هستیم.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه های آذربایجان شرقی هم طی سخنانی اظهار داشت: متاسفانه در طول این هشت سال مشکلات بسیار زیادی در اثر بی تدبیری ها به وجود آمده است و عده ای کشور را بخاطر برجام هشت سال معطل کردند.
رضا محمدی افزود: خدا را شاکر هستیم که مردم با انتخاب درست خود دولت انقلابی را بر سر کار آوردند و خوشبختانه دولت و مجلس پیگیر مشکلات مردم هستند.
وی با اشاره به اینکه مردم ایران نجیب و وفادار هستند، اضافه کرد: قشر دانشگاهی همچنان به صورت کامل راضی نبوده و مطالباتی دارند چون که هنوز با ایده آل ها فاصله داریم.

به گزارش سیاسی به نقل از ایسنا در این نشست برخی از اساتید و دانشجویان بسیجی دانشگاه های آذربایجان شرقی به بیان دیدگاه های خود در موضوعات مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پرداختند.











منبع:

1400/10/01
22:09:10
5.0 / 5
1205
تگهای خبر: آمریكا , اروپا , ایران , برجام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سیاسی بین الملل