با اشاره به محدودیت های بانكی

مرحبا: محدودیت های بانکی نشان از ضعف در قانون بانکداری کشور است

مرحبا: محدودیت های بانکی نشان از ضعف در قانون بانکداری کشور است

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس محدودیت های جدید بانک مرکزی و همین طور محدودیت های برخی بانکها برای انتقال وجه را ناشی از تخلفات رخ داده خواند و اظهار داشت که بانکها برای جلوگیری از بروز این تخلفات محدودیت ایجاد می کنند حال این که من محدودیت را نمی پذیرم بلکه باید با افزایش نظارت جلوی تخلفات را گرفت.


غلامرضا مرحبا در گفت و گو با ایسنا در واکنش به محدودیت های تعدادی از بانکها درباره سقف جابجایی پول در طول یک ماه اظهار داشت: این مساله نشان دهنده ضعف در قانون بانکداری کشور است که اجازه می دهند موسسات پولی و مالی مختلف بر طبق شرایط خودشان همچون نقدینگی موجود در بانک و یا ظرفیت نرم افزار بانکی عمل کرده و میزان تراکنش ها را تنظیم کنند تا بتوانند پاسخگوی مشتریان خود باشند.
وی ادامه داد: دلیل دیگر، پولشویی است. وقتی دارنده حساب بوسیله شعبه مبادرت به انتقال وجه می کند احراز هویت در داخل شعبه صورت می گیرد و دیگر محدودیت وجود ندارد اما اگر همین انتقال وجه بوسیله سیستم های تلفن بانک یا بانکداری اینترنتی صورت گیرد ممکنست بحث پولشویی یا تخلف رخ دهد. بنا بر این بانکها برای تراکنش های مالی کلان محدودیت هایی را به وجود آورده و می گویند که این تراکنش ها بوسیله شعب بانکی صورت گیرد تا بتوانند احراز هویت انجام دهند.
مرحبا افزود: در چنین شرایطی انجام اینگونه اقدامات همچون انتقال وجه بین بانکهای مختلف متفاوت می باشد و بستگی به شرایط آن بانک دارد؛ یعنی مدیران بانکها بر طبق وضعیت بانک خود مثل ظرفیت و موجودی، سقف جابجایی را کم و یا زیاد می کنند و در عین حال محدودیت هایی را برای تلفن بانک و اینترنت بانک در تراکنش های کلان به وجود آورده تا مخاطرات را کاهش دهند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس درباره این که این محدودیت ها برای برخی مشاغل همچون جایگاه داران سوخت مشکلاتی را بوجود آورده، اظهار داشت: آنها می توانند هماهنگی هایی با شعب بانک انجام دهند تا امکان انجام تراکنش های بالا وجود داشته باشد. بعنوان مثال سقف کارت کشیدن در طول ۲۴ ساعت با دستگاه پوز ۵۰ میلیون تومان است اما برخی مشاغل همچون نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو شامل این محدودیت نمی شوند چون مبالغ خریداری شده بیشتر از ۵۰ میلیون تومان است پس با نظارت شعب و بانکها هماهنگی هایی صورت می گیرد تا سقف تراکنش بالا رفته و مبالغ بیشتری بوسیله پوز انتقال یابد. این ها مواردی است که مشتری می تواند با بانک هماهنگ کرده تا از اینگونه تسهیلات استفاده کنند.
وی در عین حال اظهار داشت: البته من شرایط فعلی بانکی را تأیید نکرده و دفاع نمی کنم و نمی گویم ایده آل است بلکه دلیلهای موجود را تشریح می کنم که چرا چنین وضعیتی ایجاد شده است. معتقدم راهکار چنین مشکلاتی مطالعه دقیق نیازهای جامعه و طراحی خدمات جدید بوده به نحوی که مشتری راحت باشد و در عین حال از آن بستر هم تخلفی رخ ندهد.
وی باردیگر اظهار داشت: از قانون بانکداری فعلی دفاع نمی کنم. ما در مجلس دنبال اصلاح قانون بانکداری هستیم که الان بخش بانک مرکزی انجام شده و بقیه هم در دستور کار کمیسیون اقتصادیست.
مرحبا همین طور در واکنش به محدودیت های جدید بانک مرکزی برای تراکنش های واریز وجه بصورت کارت به کارت نیز اظهار داشت: دلیل این مساله هم تخلفات رخ داده و مشکلات ایجاد شده از آنست که چنین محدودیت هایی را ایجاد کردند. من محدودیت را نمی پذیرم بلکه معتقدم باید راه حل درست را پیدا کرد تا بدون محدودیت نظارت افزایش پیدا کند و جلوی تخلفات گرفته شود. محدودیت راحت ترین کار است. می توان بلافاصله صورت مسئله را پاک کرد اما بجای این کار باید راه حل مناسب را پیدا نمود.
او در آخر اظهار داشت: گاهی این تصمیمات کوتاه مدت بوده و بانکها بواسطه مشتری مداری در صورت گرفتن بازخورد منفی از مشتریان و نارضایتی آنها در چنین تصمیماتی تجدید نظر می کنند تا راه بهتری پیدا شود.



1400/06/31
16:31:11
5.0 / 5
1256
تگهای خبر: اینترنت , جامعه , خدمات , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
سیاسی بین الملل