یك كارشناس مسائل بین الملل:

پیش از دست رفتن فرصت و ایجاد چالش های جدید، باید مذاکرات وین شروع شود

پیش از دست رفتن فرصت و ایجاد چالش های جدید، باید مذاکرات وین شروع شود

به گزارش سیاسی یک کارشناس مسائل بین المل با اشاره به اهمیت عنصر زمان در موضوع مذاکرات وین و شروع سریع تر این مذاکرات اظهار داشت: از دست دادن زمان، ممکنست چالش های جدیدی را برای حصول توافق بوجود آورد و پس پیش از این که فرصت از دست برود و چالش های جدید ایجاد شود، لازم است مذاکرات باردیگر شروع شده تا زودتر به نقطه سرانجام خود برسد.


رضا ذبیحی در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: انتخاب اقای حسین امیر عبداللهیان از میان سایر گزینه های مطرح شده برای تصدی سمت وزارت امور خارجه، نشان از جدی بودن عزم دولت سیزدهم برای مذاکره و توافق دارد.
این استاد دانشگاه افزود: دیپلماسی کم هزینه ترین و در عین حال موثرترین راه برای تامین منافع ملی در نظام بین الملل است، با این وجود باید دانست که این روش نیز به نوبه ی خود گرفتار مشکلات و بن بست های زیادی می شود و این هنر دیپلمات ها است که بتوانند بر این شرایط تفوق پیدا کنند و بن بست های موجود را بشکنند.
این کارشناس مسائل بین الملل اشاره کرد: تعارض منافع همیشه وجود دارد و وجود این امر در سطح بین المللی امری طبیعی است و پس همین موضوع هر گونه توافق را گرفتار دشواری می کند، اما دیپلمات های حاذق همیشه راهی برای توافق و برون رفت از بن بست های پیش رو یافته اند.
ذبیحی اضافه کرد: صورت مساله این است که تحریم وجود دارد و لذا دیپلماسیِ فعال، مبتنی بر عدم توقف در این شرایط است و نگاه و رویکردش این خواهد بود که مساله های موجود را حل کند و برای آن مسائل، راهکار پیدا کند.
وی افزود: بهره گیری و مشورت خواستن از تجارب دیپلمات های پیشین که با چنین شرایط دشواری روبرو بوده اند و تلاش نموده اند که از معبرهای سخت برای حصول توافق عبور نمایند، یکی از راه هایی است که می تواند دستگاه دیپلماسی در دولت جدید را در رسیدن به رویکرد حل مساله کمک نماید و پس اهمیت این مساله نباید نادیده گرفته شود.
ذبیحی اشاره کرد: بدین سبب همانطورکه وزیر خارجه پیشین دکتر ظریف نیز تاکید کرده است در وضعیت فعلی همه باید به وزیر خارجه جدید و دستگاه دیپلماسی کمک کنند تا آنها در نهایت بتوانند ضمن تحقق منافع ملی، زمینه از میان بردن تروریسم اقتصادی را فراهم آورند.
این پژوهشگر روابط بین الملل اضافه کرد: شش دور مذاکره در چند ماه اخیر بااینکه منجر به دست یافتن به نتیجه نهایی نشد، با این وجود ماحصلی داشته است که می تواند بعنوان یک اندوخته مناسب بدان نگریست و با اتکا به آن، سایر گام ها را برای حل نهایی مساله دنبال کرد.
ذبیحی اضافه کرد: باید توجه داشت که به نتیجه نرسیدن مذاکرات، تنها این بازخورد را ندارد که یکسری فرصت از دست خواهد رفت، بلکه پیامد مهم دیگر آن این است که همزمان یکسری تهدید بوجود خواهد آمد و البته این مختص یک طرف مذاکرات نیست و پس همه طرف ها لازم است تلاش ها بمنظور یافتن راهکار را به طور جدی دنبال کنند.
این استاد دانشگاه افزود: اهمیت به عنصر زمان موضوع دیگری است که توجه به آن ضروری می باشد. چونکه از دست دادن زمان، ممکنست چالش های جدیدی را برای حصول توافق بوجود آورد و لذا پیش از این که فرصت از دست برود و چالش های جدید ایجاد شود، لازم است مذاکرات باردیگر شروع شده تا زودتر به نقطه سرانجام خود برسد.
این کارشناس مسائل بین الملل اشاره کرد: در مواضع رییس جمهور و وزیر امور خارجه جدید، هر دو بر ضرورت انجام مذاکره تاکید گردیده است و حتی رییس جمهور نیز عنوان داشته که از هر گونه طرحی بمنظور رفع تحریم های ظالمانه استقبال می کند. بدین سبب این وظیفه دستگاه دیپلماسی است که کلیه احتمالات در این را مورد بررسی قرار داده و نظرات صاحبنظران را جویا شود.
ذبیحی در آخر اشاره کرد: در واقع برای رفع تحریم ها و از میان رفتن تروریسم اقتصادی، یا چاره ای وجود دارد و یا چاره ای باید ایجاد شود و پس نیاز است که دستگاه دیپلماسی در این راستا تلاش وافری را مبتنی بر دیپلماسی چند جانبه بمنظور بررسی کلیه های گزینه های موجود انجام دهد.




منبع:

1400/06/14
08:52:40
5.0 / 5
1258
تگهای خبر: دولت , وزیر امور خارجه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سیاسی بین الملل