مذاكرات روسیه و آمریكا بدون دستیابی به توافقی مشخص به پایان رسید

مذاكرات روسیه و آمریكا بدون دستیابی به توافقی مشخص به پایان رسید

مذاكرات روسیه و آمریكا در عرصه كنترل تسلیحات در وین در شرایط كاملا محرمانه برگزار و بدون دستیابی به توافق به پایان رسید.


به گزارش سیاسی به نقل از ایرنا، میخاییل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی در وین روز سه شنبه در توییتی نوشت: مذاکرات بین روسیه و آمریکا ساعت هفت عصر (دوشنبه) به پایان رسید و بعد از آن صحبت غیررسمی بین دو طرف آغاز شد.
وی با اعلان اینکه گزارشی در این مورد در وزارت خارجه روسیه انتشار یافته است، اضافه کرد: مطلبی برای اضافه کردن به گزارش وزارت خارجه روسیه ندارم.
اولیانوف اضافه کرد: مذاکرات محرمانه بود و ممکنست سرگئی ریابکوف (معاون وزیر خارجه روسیه) بعنوان سرپرست هیات مطلبی بیان کند. وی کمی پیش به مسکو پرواز کرد.
مذاکرات نمایندگان آمریکا و روسیه درباره تسلیحات هسته ای دو کشور بعد از شش ماه وقفه روز دوشنبه با گارد بسته دو طرف در وین، پایتخت اتریش شروع شد.
در این مذاکرات «مارشال بیلینگزلی» فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور کنترل سلاح و "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امورخارجه روسیه شرکت داشتند.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پیش تر اعلام نموده بود که مذاکرات روسیه و آمریکا دو روز بطول می انجامد و در ایام دوشنبه و سه شنبه برگزار می گردد.
بسیاری معتقدند اختتام قبل از موعد این مذاکرات، نشانگر اختلاف شدید بین روسیه و آمریکا در عرصه کنترل تسلیحات است.
وزارت خارجه روسیه در گزارشی درباب مذاکرات روسیه و آمریکا نوشت: روز 22 ماه ژوئن در وین یک دور دیگر رایزنی های روسیه و آمریکا در عرصه مسائل راهبردی (کنترل تسلیحاتی) اجرا شد.
در گزارش یادآوری شد: هیات های دو طرف را سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و مارشال بیلینگزلی فرستاده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی و دستیار ارشد وزیر خارجه آمریکا برعهده داشتند.
وزارت خارجه روسیه اشاره کرد: مطابق دستور روسای جمهوری روسیه و آمریکا، دورنمای کنترل بر تسلیحات ازجمله مساله تمدید پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی (استارت-2) و تداوم ثبات و وضعیت قابل پیش بینی در شرایط اختتام اعتبار پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد و مسائل مربوط به امنیت بین المللی بررسی گردید.
گفتنی است طرف های روسی و آمریکایی اظهارنظرهای محافظه کارانه ای را قبل از آغاز مذاکرات مطرح نمودند. بیلینگزلی در پاسخ به سووال خبرنگار رویترز که پرسید انتظار شما از نتیجه مذاکرات چه خواهد بود؟ گفت؛ باید منتظر ماند و دید چه می شود. ریابکوف هم در اظهار نظر مشابهی کرد و اظهار داشت که ما همیشه امیدوار هستیم.
گفتنی است پیمان استارت نو آخرین توافق کنترل تسلیحاتی بین دو قدرت اتمی است که فوریه (بهمن/اسفند) ۲۰۲۱ منقضی می شود.
چین که گمان می رود زرادخانه اتمی کوچکتری نسبت به آمریکا و روسیه داشته باشد، پیش تر دعوت برای حضور در این جلسه مشترک را رد کرده و امیدواری های واشنگتن را برای سه جانبه کردن توافق استارت جدید نقش بر آب کرد.
بیلینگزلی در همین رابطه در توئیتی نوشت: چین در این مذاکرات که اوایل امروز (دوشنبه) در وین برگزار شد، حضور نیافت. پکن هنوز خودش را پشت دیوار بزرگ رازداری پنهان می کند. با این وجود، ما با روسیه گفت و گو می نماییم.
با این حال سخنگوی وزارت امور خارجه چین مدتی پیش اشاره کرد: هنوز زمان مناسب برای مشارکت چین در مذاکرات خلع سلاح نرسیده است.
کشورهای اروپایی و متحدان آمریکا امیدوارند که واشنگتن با تمدید پیمان استارت جدید موافقت کنند. اما بیلینگزلی مدتی پیش در نشست شورای آتلانتیک شمالی چندان رغبتی به این مساله نشان نداد.



1399/04/03
23:23:28
5.0 / 5
2580
تگهای خبر: آمریكا , اروپا , پایتخت , شورا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سیاسی بین الملل