رییس سازمان پدافند غیرعامل:

عملیات پیشگیرانه پدافند سایبری در صنایع اجرا می شود

عملیات پیشگیرانه پدافند سایبری در صنایع اجرا می شود

به گزارش سیاسی رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اینكه هیچ شهرك صنعتی نباید فاقد طرح پاسخ اضطراری باشد از اجرای عملیات پیشگیرانه پدافند سایبری در صنایع اطلاع داد.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا از سازمان پدافند غیرعامل کشور، با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، اصغر مصاحب عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، فتحعلی محمدزاده معاون فنی و دبیر کمیته پدافند غیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و تعدادی از مسؤلان سازمان پدافند غیرعامل کشور، نشست گرامیداشت پدافند غیرعامل در شهرک ها و نواحی صنعتی سراسر کشور با رعایت اصول و ضوابط بهداشتی و به صورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید.
اصغر مصاحب عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و فتحعلی محمدزاده معاون فنی و دبیر کمیته پدافند غیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه اجرای الزامات و ضوابط پدافند غیرعامل در شهرک های صنعتی عرضه کردند.
در ادامه این جلسه، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در زمینه پیاده سازی و اجرای ضوابط و الزامات پدافند غیرعامل در صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور در زمینه اهمیت به کارگیری این اصول گفت: در تحلیل تهدیدات کنونی کشور، با راهبرد فشار حداکثری از جانب آمریکا ضد کشور مواجه هستیم.
جلالی افزود: این راهبرد زمانی شروع شد که آمریکا باتوجه به آمادگی و توان بازدارندگی کشور، استفاده از گزینه نظامی ضد کشورمان را منتفی دانست و استراتژی مادون جنگ را به کار گرفت. یعنی از تمام نقاط قوت خود ضد نقاط ضعف ما استفاده می نماید.
وی اشاره کرد: در مقابل تحریم و فشارهای همه جانبه هنر این است که از تحریم بعنوان یک فرصت برای رشد صنعت بومی و خودکفایی استفاده نمائیم.
میزان اثرگذاری فشارها به مردم شاخص دشمن برای کارآمدی و تأثیر تهدیدات
جلالی میزان اثرگذاری فشارها به مردم را بعنوان شاخص دشمن برای کارآمدی و موثر بودن نوع تهدیدات دانست و اضافه کرد: دشمن در تلاش است زیرساخت های حیاتی را هدف حملات خود قرار دهد تا با از کارافتادن آنها و اختلال در خدمت رسانی به مردم، زمینه نارضایتی فراهم گردد.
وی حفظ کارکردها و تداوم کار شهرک های صنعتی مواقع بحران را یکی از اهداف مهم پدافند غیرعامل دانست و اشاره کرد: نمونه بارز این تداوم کارکرد را در بحران کرونا شاهد بودیم که کارهای صنعتی ما ادامه یافت و خدمت رسانی به مردم متوقف نشد. این نشان داد که زیرساخت های بهداشت فردی، حرفه ای و کارگاهی در بخش صنعت عملکرد موفقی داشتند. این رویکرد بهداشت محور با توجه به این که کرونا فعلا واکسن و دارو ندارد باید بعنوان راهبرد پیشگیرانه تقویت شود.
اضافه شدن وظیفه پدافند زیستی به ضوابط HSE
جلالی با اعلان اینکه یکی از مهمترین مصوبات کمیته دائمی پدافند غیرعامل، اضافه شدن وظیفه پدافند زیستی به ضوابط HSE همه شرکت ها بود، اشاره کرد: تثبیت، تجهیز، آموزش، تمرین، کنترل و ارتقای آمادگی و برطرف نمودن نقاط ضعف همچون مواردی است که در اجرای طرح های پدافند غیرعامل همواره باید در نظر گرفته شود. از همین رو دستورالعملی با عنوان «نظام آمادگی و رزمایش دستگاه های اجرایی کشور» در شورای عالی پدافند غیرعامل کشور تهیه و به تصویب رسید.
رییس سازمان پدافند غیر عامل افزود: در این نظامنامه تکالیف و آمادگی های همه دستگاه های اجرایی کشور مشخص شده است. یکی از مهمترین بندهای این نظامنامه این است که برپایه آن مسئولیت کامل تأمین حفاظت و امنیت تمام مراکز هر دستگاه به عهده رئیس آن است.
وی عنوان کرد: برپایه این نظامنامه، همه دستگاه ها حداقل در سال باید یک مانور پدافند غیرعامل برگزار کنند که نوع و زمان و نحوه برگزاری آن در تعامل آن دستگاه با سازمان پدافند غیرعامل مشخص می شود. ازاین رو لازم است تقویمی برای برگزاری سالانه رزمایش دستگاه های اجرایی تهیه شود تا به تدریج با برگزاری این مانورها، نقاط ضعف برطرف شود.
اجرای عملیات پیشگیرانه پدافند سایبری در صنایع
جلالی اشاره کرد: برای عملیات پیشگیرانه پدافند سایبری در صنایعی که وابسته به فضای سایبری هستند هم طرحی در سازمان پدافند غیرعامل تهیه شد و به مرکز ملی فضای مجازی عرضه شد. در این راستا در بازه زمانی این طرح قریب به ۱۵۰ مرکز مورد پایش سایبری قرار خواهد گرفت.
نیازمند یک نظام و مرکز ایمنی شیمیایی واحد در کشور هستیم
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ضرورت توجه به عملیات پیشگیرانه در مقوله پدافند شیمیایی در صنایع اشاره کرد: این مبادرت به ویژه در شهرک ها صنعتی و صنایعی که با مواد شیمیایی سر وکار دارند باید مورد توجه قرار گیرد. در این راستا نیازمند یک نظام و مرکز ایمنی شیمیایی واحد در کشور هستیم تا نظامات، ضوابط و پروتکل ها در صنایع شیمیایی را تدوین کرده و در اختیار ما قرار دهد.
جلالی با اعلان اینکه راهبرد سازمان پدافند غیرعامل کشور در حوزه شهرک های صنعتی در درجه اول ساختارسازی پدافند غیرعامل است، اشاره کرد: اقدامات خوبی دراین زمینه انجام شده ولی نیازمند تکمیل و توسعه است. همینطور باید متولی این امر در شهرک های صنعتی مشخص و کمیته پدافند غیرعامل متشکل از شرکت هایی که در یک شهرک صنعتی حضور دارند تشکیل گردد تا در زمینه اقدامات پدافند غیرعامل همفکری و هم افزایی صورت گیرد و اشکال و نقاط ضعف در اجرای ضوابط با تشریک مساعی برطرف شود.
هیچ شهرک صنعتی نباید فاقد طرح پاسخ اضطراری باشد
جلالی اشاره کرد: راهبرد دیگر این است که هیچ شهرک صنعتی نباید فاقد طرح پاسخ اضطراری باشد و فرمانده آن هم مشخص شود و تجهیزات لازم هم تامین گردد تا در هنگام حادثه، یک عملکرد هماهنگ و کارآمد را شاهد باشیم.
وی با اشاره به اهمیت آموزش در زمینه الزامات پدافند غیرعامل هم اشاره کرد: تمرینات منظم دوره ای و رزمایش ها هم همچون اقداماتی است که ضمن حفظ آمادگی ها به ما در احصای نقاط ضعف و اشکالات و برطرف نمودن آن در برنامه های بعدی کمک می نماید.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر ضرورت در نظر گرفتن ملاحظات ایمنی، امنیتی و پدافندی در زیرساخت های حیاتی اشاره کرد: در حوزه مصون سازی زیرساخت ها هم باید پیش از هر اقدام، طبقه بندی زیرساخت ها از نظر پدافند غیرعامل صورت گیرد. این اقدام بیشتر از هر چیز خویش را در خروج مراکز پرخطر در شهرها نشان میدهد. چون که یکی از اساسی ترین اقدامات در بحث پدافند شهری خروج مراکز صنعتی پرخطر از مراکز جمعیت است. با اقدامات مشترکی که با وزارت صمت در حال پیگیری است، زیرساخت های پرخطر در حریم شهرها باید به مراکز صنعتی منتقل شوند. البته در این شهرک ها هم باید حداکثر اقدامات زیرساختی و ضوابط و اصول پدافند غیرعامل به کار گرفته شود.
سطح بندی شهرک ها و نواحی صنعتی برای مقابله با تهدیدات احتمالی
اصغر مصاحب عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اضافه کرد: بیشتر از ۹۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در استان های کشور، نقاط کلیدی به شمار می روند که الزامات پدافند غیرعامل باید در آنها مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر لزوم انجام برنامه ریزی مناسب برای تحقق اهداف پدافند غیرعامل در شهرک ها و نواحی صنعتی، افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و ۳۱ شرکت استانی تابعه آن اقدامات خوبی را در حوزه اجرای برنامه ها، مانورها و دوره های آموزشی پدافند غیرعامل انجام داده اند که در ۶ ماهه دوم سالجاری و سال ۱۴۰۰ هم تداوم خواهد داشت.
عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران تاکید مقام معظم رهبری در خصوص این که «پدافند غیرعامل یک اصل برای همیشه است و نباید با هیچ بهانه و توجیهی متوقف شود» را سرلوحه اقدامات و نشانگر اهمیت این مساله دانست.
مصاحب افزود: تکلیف ما این است که برپایه سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و ماده (۵۸) قانون احکام دائمی در این راستا اقدامات ویژه ای را به عمل آوریم و بر مبنای همین موضوع، طرح های توسعه ای که در شهرک ها و نواحی صنعتی درحال اجرا هستند را هم مبتنی بر رعایت قواعد و ضوابط پدافند غیرعامل تعریف کرده ایم.
وی با بیان اینکه طراحی و مکان یابی برای ایجاد شهرک های صنعتی جدید را هم با درنظر گرفتن الزامات پدافند غیرعامل انجام می دهیم، اشاره کرد: سطح بندی شهرک ها و نواحی صنعتی برای مقابله با تهدیدات احتمالی در دستور کار است.
عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: زیرساخت های ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی در شهرک ها و نواحی صنعتی را مورد بازبینی قرار داده و در این راستا برنامه هایی تدوین کرده ایم که در دست اقدام است.
مصاحب اعلام نمود: شناسایی واحدهای تولیدی ریسک پذیر به صورت متناوب در دستور کار است و اطلاعات مربوطه به صورت منظم به روزرسانی می شود.
عضو هیأت مدیره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اعلان اینکه دو نوع نگرش پدافندی در شهرک ها و نواحی صنعتی وجود دارد، اضافه کرد: یک نگرش به واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی و نگرش دیگر به مجموعه زیرساخت های شهرک ها و نواحی صنعتی برمی گردد.
مصاحب با تاکید بر این که برای دستیابی به اهداف پدافند غیرعامل و امنیت سرمایه گذاری در کشور باید هزینه شود، افزود: برای رفع دغدغه سرمایه گذاران و صنعتگران، آمادگی همکاری با سازمان پدافند غیرعامل برای اجرای آئین نامه ها و دستورالعمل های ویژه به منظور انطباق هرچه بیشتر با ضوابط مربوطه را داریم.
ساماندهی و ایجاد حریم برای مراکز پرخطر در ۷ شهرک صنعتی بزرگ
همچنین در این جلسه معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران از ساماندهی و ایجاد حریم برای مراکز پرخطر در ۷ شهرک صنعتی بزرگ کشور اطلاع داد و اظهار داشت: مکان یابی ۳ شهرک و ناحیه صنعتی جدید هم مطابق دستورالعمل ها و ضوابط اعلامی سازمان پدافند غیرعامل انجام شد.
فتحعلی محمدزاده اضافه کرد: کشورمان جزو ۱۰ کشور حادثه خیز دنیاست که همچون مخاطرات آن می توان به سیل، زلزله و مخاطرات انسانی اشاره نمود.
وی با بیان اینکه یکی از طریق های مقابله با تهدیدات، اعمال سیاست ها و دستورالعمل های پدافند غیرعامل است، افزود: شهرک ها و نواحی صنعتی کشور یکی از نقاط حائز اهمیت در رویکرد پدافند غیرعامل است.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به اینکه کارهای تولیدی و انسانی توأمان در شهرک ها و نواحی صنعتی متمرکز است، افزود: در ۸۴۱ شهرک و ناحیه صنعتی درحال عرضه خدمات هستیم و گستردگی حوزه شهرک ها و نواحی صنعتی مستلزم انجام تدابیر لازم از نگاه پدافند غیرعامل است.
محمدزاده اشاره کرد: در امتداد تفاهم نامه ای که میان سازمان پدافند غیرعامل و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران منعقد شد، برنامه های پدافند غیرعامل را در چارچوب دستورالعمل های عرضه شده در شهرک ها و نواحی صنعتی سراسر کشور عملیاتی نمودیم.
وی گفت: در قالب برنامه های ۱۹ گانه اعلامی به شرکت شهرک های صنعتی استان ها، از ۴۳ مرکز حساس و مهم بازدید، ارزیابی و به روزرسانی های لازم انجام شده است.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اضافه کرد: سطح بندی شهرک ها و نواحی صنعتی شامل پست های برق، مخابرات، شبکه های آب، گاز، ایستگاه آتش نشانی و TBS را در دستور کار داریم و مصون سازی زیرساخت های حیاتی شامل محوطه چاه های آب، دریچه های مخازن، دیوارها و هدایت آب های سطحی هم انجام شده است.
محمدزاده با بیان اینکه ۴ رزمایش در شهرک ها و نواحی صنعتی با مشارکت و هماهنگی سازمان پدافند غیرعامل انجام گرفته است، افزود: این رزمایش ها با هدف دستیابی به آمادگی عملیاتی در زیرساخت های حیاتی برگزار گردید.
وی با یادآوری این که ساماندهی و ایجاد حریم برای مراکز پرخطر در شهرک ها و نواحی صنعتی در ۷ شهرک صنعتی انجام شده است، افزود: مکان یابی ۳ شهرک و ناحیه صنعتی جدید شامل شهرک صنعتی جم، ناحیه صنعتی پایین دستی پتروشیمی و شهرک صنعتی سامان ۱ هم مطابق دستورالعمل ها و ضوابط اعلامی سازمان پدافند غیرعامل انجام شده است.
معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اشاره کرد: شناسایی و کاهش صدمه پذیری زیرساخت های صنایع، مراکز و اولویت های حساس و مهم در ۶ شهرک در استان های بوشهر، کرمان و مرکزی به انجام رسیده است.
محمدزاده تدوین طرح های پژوهشی و برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های تخصصی جهت بررسی مسائل نوین پدافندی در حوزه صنعت را از دیگر اقدامات این سازمان در حوزه پدافند غیرعامل عنوان نمود.


1399/08/22
12:50:45
5.0 / 5
2104
تگهای خبر: آمریكا , آموزش , ایران , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سیاسی بین الملل