فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع):

دانشگاه های نیروهای مسلح پیشران قطار پیشرفت انقلاب باشند

دانشگاه های نیروهای مسلح پیشران قطار پیشرفت انقلاب باشند

به گزارش سیاسی فرمانده دانشگاه جامع امام حسین (ع) اظهار داشت: دانشگاه های نیروهای مسلح، عملاً می تواند نقش پیشران قطار پیشرفت انقلاب اسلامی را ایفا کند.


به گزارش حوزه دفاعی ایرنا به نقل از سپاه نیوز، سردار سرتیپ دوم پاسدارمحمد رضا حسنی آهنگر فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع)، ضمن اشاره به انتظار مقام معظم رهبری از دانشگاه های کشور و مراکز و حوزه های علم و فناوری و ایفای نقش آنها در تمدن سازی اظهار داشت: امام راحل(ره) و حضرت آقا، تمدن سازی را آرمان بلند انقلاب اسلامی تعریف کرده اند که ان شاءالله زمینه ساز ظهور حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف شود.

وی ادامه داد: برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی، نیازمند یک ایران قوی هستیم. ایران قوی به مثابه الگوی تمدنی و قابل تعمیم در دنیا که ما را به یک قدرت بین المللی برساند تا حرف های مان در دنیا شنیده شود و همین طور صاحب نفوذ فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، دفاعی و امنیتی شویم. ایران قوی نیازمند کار جدی، اصلی و اساسی در زمینه تمدن سازی است که اگر قرار باشد ایران به مثابه ی یک الگوی تمدنی ایفای نقش کند باید در سه حوزه نرم افزاری، مغز افزاری و زیرساختی پیشرفت های خوبی داشته باشیم تا بتوانیم به قدرت بین المللی برسیم و کسب این مهارت ها دست یافتنی است و برای ساخت ایران قوی باید ترسیم درست از شرایط فعلی خود داشته و از تحریف دشمن و برنامه های ابزاری اش، فاصله بگیریم.

حسنی آهنگر افزود: واقعیت انقلاب اسلامی در این ۴۳ سال گذشته را باید به تصویر بکشیم، در اینجا اهتمام می کنم تصاویری از دستاوردها را بطور خلاصه بیان کنم. پیشرفت های انقلاب اسلامی، پیشرفت های حوزه ای و لطمه های آن، نقطه ای است. دشمن برنامه دارد که این دو حوزه را جابه جا کند. حوزه سیاست و جریان اراده مردم بر مصدر امور و کسب استقلال سیاسی، یکی از ابعاد این پیشرفت ها است. در زمینه دفاعی و امنیتی، کسب استقلال و بازدارندگی فعال و توانایی تعقیب متجاوز، یکی دیگر از ابعاد پیشرفت حوزه ای جمهوری اسلامی است. در زمینه فرهنگی، الهام بخشی نظام اسلامی به دنیا بُعدی دیگر از ابعاد پیشرفت حوزه ای انقلاب اسلامی به حساب می آید.
در حوزه اقتصادی پیشگیری از فروپاشی اقتصادی بعد از تحریم ها که برنامه دشمن بوده، عملاً یکی از موفقیت های ما بوده است؛ در مقابل حوزه های معیشت، طلاق، اعتیاد و حاشیه نشینی از لطمه های نقطه ای محسوب می شوند. دشمن در این راه درباب پیشرفت های حوزه ای که داشتیم بطور خلاصه سه برنامه جدّی دارد:
۱. بحث جنگ روانی و روایتگری دشمن، با استفاده از فضای مجازی و تمرکز آن روی جوان ها و نوجوان هایی است که عملاً نه پیروزی انقلاب اسلامی را درک کرده اند و نه دوران دفاع مقدس را و برمبنای شنیده ها، آن دوران را تصور می کنند.
۲. جنگ همه جانبه اقتصادی که تحریم یکی از راه های مهم دشمن است.
۳. یکی از سرخط های اصلی دشمن مقابله با پیشرفت های علم و فنآوری و به دنبال آن، کوچک جلوه دادن و محدود کردن و تحریف این حوزه است.

فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) افزود: اگر قرار باشد از وضعیت فعلی، به وضعیت ایران قوی برسیم که شعار دولت نیز همین است، نیاز به سه کار واجب داریم که عبارتند از: اوّل تربیت و پرورش انسان، دوّم تولید فکر و دستیابی به علم و فناوری حوزه های نرم و سخت که بتواند نظام مسائل انقلاب اسلامی را حلّ بکند. و سوّم، تولید نظاماتی که عملا در زمینه های مختلف، همچون نظام دانشگاهی، نظام بانکداری، نظام سلامت و غیره، اداره کشور، به آن نیازمند است. نمی توان داعیه تمدن سازی داشته ولی وامدار نظام تمدن غرب باشیم و از الگوهای غربی استفاده نماییم. باید الگوها، روش ها، مکتب ها و نظام های قوی و مستحکم جهان شمول را خودمان تولید نماییم.

وی تصریح کرد: اگر قرار باشد این سه موضوع که خروجی های دانشگاه ها هستند از وضع موجود به وضعیت مطلوب برسند تا به ایران قوی دست یابیم و الگوی تمدن نوین اسلامی در جهان شکل گیرد، چه دانشگاهی می تواند این کار را انجام دهد؟ آیا همه دانشگاه های سطح کشور توانایی این کار را دارند؟ یا همان دانشگاهی که حضرت آقا دعا کردند که به آن برسیم؟

وی ادامه داد: دانشگاه تراز اسلامی، ما با دانشگاه تراز اسلامی می توانیم این سه موضوع اصلی را انجام دهیم که مهم ترین آن پرورش انسان است، عملاً دانشگاه ها نقش اساسی، اصلی و ویژه را در تربیت این انسان هایی که می توانند مدیران و فرماندهان انقلاب اسلامی باشند، دارند. در اینجا نقش محوری دانشگاه در عبور از وضعیت موجود به وضع مطلوب برای دستیابی به آرمان بلند انقلاب اسلامی خودش را نشان داده است. دانشگاه های نیروهای مسلح و همچون دانشگاه جامع امام حسین مقابل السلام، عملاً می تواند نقش پیشران قطار پیشرفت انقلاب اسلامی را ایفا کند. آیا دریغ کردن این نقش پیشرانی برای قطار پیشرفت انقلاب اسلامی در جامعه از نیروهای مسلح صحیح است که جای تأمل جدی دارد، حال سؤال این است چگونه می شود از ظرفیت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بهره برد و وزارت علوم را با خود همراه نمود تا بتوان لوکوموتیو پیشرفت دانشگاه های کشور و پرچم دار آنها به سمت دانشگاه تراز اسلامی باشیم.

حسنی آهنگر افزود: در دانشگاه اسلامی باید دو حرکت صورت بگیرد: ۱- استواری درونی دانشگاه که مؤلفه های مختلفی دارد همچون مؤلفه «جهت ساز»، «نیروی انسانی (استاد و دانشجو)»، «رشته، دوره، متن و محتوا»، «فضا و محیط»، «تحقیق و پژوهش» و «ساختار و تعاملات» که اینها مؤلفه های ساختار درون دانشگاه است.2- دانشگاه سازمانی سپاه برای انجام ماموریت در سپاه و انقلاب اسلامی و بقیه دانشگاه ها در سازمان های خودشان باید ایفای نقش کنند. برای ایفای نقش یک دانشگاه قوی در انجام ماموریت های سپاه در زمینه های نرم، نیمه سخت و سخت، عمق بخشی داخلی و خارجی باید بتواند بحث پیش رانی و پیش برندگی در انقلاب اسلامی را انجام دهد.

وی اظهار داشت: چنین دانشگاهی عملاً با داشتن تقویم های آموزشی نمی تواند نقش اصلی خودش را ایفا کند. ما نیازمند یک نظام تربیت و آموزش در کشور و یا در دانشگاه خودمان هستیم، ما نیازمند تحول در این عرصه هستیم. تقویم آموزشی با فوق برنامه های تربیتی نمی تواند انسان هایی در تراز انقلاب اسلامی را تربیت کند، ما نیازمند نظام تربیتی هستیم که همه این مؤلفه های ساخت درونی که گفتیم بتواند در خدمت استاد برای شاگردپروری قرار دهد. بااینکه استاد نقش محوری دارد؛ ولی فضا و محیط اثربخش است، رشته و دوره اثربخش است و متن و محتوا در شاگردپروری مؤثر است.

سردار آهنگر خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر این که استادی که مقرر است تمام این کارها را انجام دهد نمی تواند با یک نظام ترفیع و ارتقایی که با الگوی ذیل قرارگاه نظام سلطه طراحی شده است، انجام وظیفه نماید. نمی توان رتبه بندی دانشگاه ها و نظام ترفیع و ارتقای استاد که بر طبق برنامه قرارگاه دشمن طراحی شده است، مبنای سنجش استاد تراز اسلامی قرار داد. این نظام ترفیع و ارتقای استاد باید تغییر کند، دشمن منافع استاد ترازمان را و منافع دانشگاه را در راه حل مسائل خودش طراحی نموده است و سؤال پیش می آید که ما باید در این حوزه چه کاری انجام دهیم؟

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع امام حسین(ع) در زمینه های علوم انسانی، دفاعی، امنیتی، علوم پایه و فنی و مهندسی و دانشگاه بقیه الله عجل الله تعالی فرجه الشریف در زمینه پزشکی می توانند یک حرف جدید و یک کار جدید داشته باشند؛ مانند سپاه که در دوره دفاع مقدس توانست با روش های بومی، ارائه راهبردها و تغییر استراتژی، جنگ را در اختیار گیرد و حل کند. در مقابله با پیشرفت های دشمن ما نیز برنامه هایی داریم که می توانیم ورود پیدا کرده و در این حوزه که فرماندهی جهاد علمی را به دانشگاه جامع واگذار کرده اند، ان شاءالله بتوانیم عرض و طول آنرا تعریف و عملیاتی نماییم.

در انتها این مراسم، ضمن گرامیداشت نام و خاطره ی اساتید و نخبگان متوفّی دانشگاه، از اساتید و فرماندهان نمونه قرآنی و نخبگان علمی، تجلیل شد.



منبع:

1401/02/22
23:03:54
5.0 / 5
777
تگهای خبر: آموزش , ایران , تمدن , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سیاسی بین الملل